Genç kursiyerlerden müzik ziyafeti

Saray Belediyesi’nin keman, bağlama ve gitar kurslarına katılan kursiyerler Belediye Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen gecede sahne aldı. Saray halkının yoğun ilgi gösterdiği gecede genç müzisyenler yeteneklerini seyirci ile paylaşırken, sergiledikleri performans ile büyük alkış aldı. Gecede konuşma yapan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Benim için en iyi yatırım gençliğe yapılan yatırımdır. Bana, ‘En büyük yatırımı kime yaparsınız?’ diye sorsalar, bin defa da olsa çocuklara yaparım” dedi

Genç kursiyerlerden müzik ziyafeti
01 Şubat 2013 Cuma 08:35

Keman, Bağlama ve Gitar Kurslarına katılan öğrenciler Saray Belediyesi ve Kent Konseyi’nin düzenlediği gecede sahne aldı. Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen geceye vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, genç müzisyenlerin sahnedeki performansları seyircilerden büyük alkış aldı.
Etkinliği başında Müzik Yönetmeni Süleyman Erdegül tarafından sahneye davet edilen Belediye Başkanı Nazmi Çoban kısa bir konuşma yaptı.
NAZMİ ÇOBAN GENÇLİĞE YATIRIM YAPMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Belediyecilik anlayışının temelinde en iyi yatırım insana yapılan yatırım anlayışının hakim olduğunu dile getiren Nazmi Çoban, kendisi için en iyi yatırımın gençliğe yapılan yatırım olduğuna dikkat çekerek, “Bunun için sanat, kültürel çalışmalara ve spora yapılan yatırıma ayrı bir önem veriyorum. Çocuklarımız ve gençlerimiz sanatla, kültürle, bilimle ve sporla uğraştıkça Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği çağdaş medeniyet hedefine daha sağlam adımlarla ilerleriz. Sanatla uğraşan gençlerimiz hayatların her döneminde farklı alanlarda da büyük başarılara imza atabiliyorlar. Bunun örneklerini yaşayarak da görüyoruz. Belediye Başkanı olarak bana ‘En büyük yatırımı kime yaparsın’ diye sorsalar, bin kere çocuklara yaparım yanıtı veririm. Önümüzdeki dönemde de gençlere yönelik yatırımlarımız devam edecek. En büyük hedefim modern bir kültür sanat merkezini Saray’ımıza, halkımıza, gençliğimize kazandırmaktır. Gençliğin bu desteği oldukça bizim Saray’da yapamayacağımız iş yoktur” diye konuştu.
KURSİYERLERDEN MÜZİK ZİYAFETİ
Başkan Çoban’ın konuşmasının ardından Keman, Bağlama ve Gitar Kurslarına katılan öğrenciler sahne aldı. Programda ilk olarak Müzik Yönetmeni Süleyman Erdegül’ün keman ve gitar kurslarına katılan öğrenciler sahne alırken, solo ve enstrümantal performansları ile büyük beğeni topladılar. 
Erdegül’ün kursiyerlerinin ardından sahneye sırasıyla Yücel Yurdan’ın saz kursuna katılan kursiyerler, Önder Yurdan’ın gitar kursuna katılan kursiyerler ve Emrah Özcan’ın keman kursuna katılan kursiyerler çıkarken, genç kursiyerler solo performansları ve enstrümantal ezgileriyle salonu dolduran yüzlerce kişiden büyük alkış aldı.
FESTİVALDE DE SAHNE ALACAKLAR
Kursiyerlerin dört aylık bir çalışmayla bu noktaya geldiklerini vurgulayan Kurs Eğitmenleri, “Yapacağımız çalışmalarla birlikte kursiyerlerimiz çok daha iyi noktalara gelecektir. Zaten yapılan çalışmalar hergün kursiyerlerimizin yeni bir şeyler öğrendiğini gösteriyor. Yaza doğru çok daha iyi duruma gelecek olan kursiyerlerimiz Saray Festivali’nde sahne alarak, festivale önemli bir renk katacaklardır” ifadelerine yer verdi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.