Genel Sekreter Yardımcısı'na evet Ticaret Sicil Memuru'na hayır

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda Oda'ya alınacak Genel Sekreter Yardımcısı'na Meclis'ten onay çıkarken, üçüncü Ticaret Sicil Memur'u kadrosuna onay çıkmadı. Meclis, ayrıca Veliköy Islah OSB için Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası'nın yüzde 33 oranındaki ortaklığına onay verdi

Genel Sekreter Yardımcısı'na evet Ticaret Sicil Memuru'na hayır
16 Mayıs 2012 Çarşamba 11:30

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Mayıs Ayı Toplantısı bir önceki ay yapılan toplantının devamı gibi oldu. Toplantıda Meclis, Ticaret Sicil Memurluğu'nda yönetim tarafından yapılmak istenen tasarrufa bir kez daha karşı çıkarken, Oda'ya alınacak yeni Genel Sekreter Yardımcısı'na onay verdi.

MAYIS TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı İsmail Akın başkanlığında yapıldı. Toplantı yeterli çoğunluk sağlanınca saygı duruşu ile başladı. Hemen gündem maddelerine geçen Başkan İsmail Akın, ilk olarak bir önceki meclis tutanağını okutarak imza altına alınmasını oyladı. Bir önceki ay tutanakları kabul edildikten sonra ikinci gündem maddesi olarak 2012 yılı Nisan Ayı Gelir-Gider, Banka Cetveli ve Mizan'ın görüşülmesine başlandı.

NİSAN AYI GELİR ve GİDERLERİ OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

ÇTSO Genel Sekreteri Selma Uğurlu tarafından tek tek okunan gelir-gider banka cetveli ve mizan hesaplarının ardından oylamaya geçildi. Uğurlu ilk olarak gelir hesaplarını meclis üyelerinin bilgisine sundu. Nisan ayı gelir toplamını 104 bin 234 TL olarak açıklayan Selma Uğurlu daha sonra gider hesaplarını okudu. ÇTSO Nisan Ayı Giderleri ise 102 bin 257 TL olarak açıklandı. Hesapların incelenmesi için meclis üyelerine süre veren Meclis Başkanı İsmail Akın, üyelerin itirazlarını dinledikten sonra oylamaya geçti. Nisan ayı gelir ve gider hesapları mecis üyelerince oy çokluğu ile kabul edildi. Daha sonra Tekirdağ Valiliği Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nden gelen talep üzerine Veliköy Islah OSB'ye(Organize Sanayi Bölgesi) ÇTSO'nun katılım payı oranının belirlenmesi ve yönetim kurulu tarafından belirlenen müteşebbis sayısının ve isimlerinin meclis onayına sunulması maddesi görüşüldü.

ÇTSO VELİKÖY ISLAH OSB'NİN YÜZDE 33 ORTAK OLDU

Nisan ayı gelir ve giderlerinin oylamasının ardından gündemin dördüncü maddesine geçen Meclis Başknı İsmail Akın, Oda Başkanı Dursun Ali Tever'e söz verdi. Başkan Tever, Veliköy Islah OSB'ye Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası'nın ortaklığı için Tekirdağ Valiliği tarafından yüzde 33 oranında katılım payı öngörüldüğünü belirtti. Tever, "Yüzde 33 İl Özel İdaresi, yüzde 33 belediyeler, yüzde 33 de Ticaret Odaları için katılım payı belirlenmiş. Bir bu var. Bir de 15 kişilik yönetim kurulu için 5 kişi biz belirleyeceğiz. Bunlardan bir kişi ÇTSO olarak bizden dört kişi de sanayicilerden belirledik. Bunlar için meclisimizin onayını istiyoruz."açıklamasını yaptı. Meclis Başkanı İsmail Akın'ın yaptığı oylama sonucunda ÇTSO Meclisi Veliköy Islah OSB için yüzde 33 oranındaki ortaklık payı ve 5 kişilik yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

GENEL SEKRETER YARDIMCISI ALINACAK

Gündem maddelerinde sona gelince ÇTSO Meclisi bir önceki ay yapılan toplantının devamı gibi olmaya başladı. Önceki ay Ticaret Sicil Memurluğu'nda görevli Nurten Uzun'un işten çıkartılmasına karşı çıkan ÇTSO Meclis üyeleri bu kez Ticaret Sicil Memurluğu için istenen üçüncü kadroya karşı çıktı. Meclisin 5. gündem maddesiyle ilgili olarak açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Tever, "Aslında bizim iki genel sekreter yardımcılığı kadromuz var. Ancak bunlardan birini kullanmıyoruz. Bir tane Genel Sekreter Yardımcımız vardı. O da şimdi doğum izninde. İşler aksamaması için ikinci genel sekreter yardımcısı almak istiyoruz." açıklamasını yaptı. Tever ayrıca Ticaret Sicil Memurluğu'na da üçüncü bir kadro açmayı istediklerini ve oda içerisinde çalışan personelden birisini bu kadroya kaydırmayı planladıklarını belirterek, "Genel Sekreter Yardımcılığı'na dışardan yeni personel alacağız. Ama Sicil Memurluğu'na dışardan almayacağız. Üçüncü kadroyu oda içerisinde çalışanlardan birini kaydırarak dolduracağız."diye konuştu.

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Tever'in açıklamalarının ardından Meclis Başkanı İsmail Akın'dan söz alan Meclis üyelerinden Ahmet Çetin, "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Ticaret Sicil Memurluğu'nda çalışan kızı zorunlu izne çıkartıyorsunuz. 20 gündür işbaşı yapamıyor. Siz oraya yeni personel alacağız diyorsunuz. Madem çok lazım niye kızın iş başı yapmasına izin vermiyorsunuz. 8 yıllık yetişmiş elamana bunları yapmaya ne gerek var. Yazık günahtır."diye çıkıştı. Ahmet Çetin'e karşılık veren Başkan Dursun Tever, "63 günlük izin hakkı var. Onu kullanıyor. " dedi. Bu arada söz alan Meclis Üyelerinden Rahmi Yılmaz'da Ahmet Çetin'e destek vererek, "Bu zamana kadar neden izin verilmemişte şimdi veriliyor. Meclis işten çıkartılmasına izin vermemiş. Ama siz cebirle işe başlatmıyorsunuz. Yakında bununla ilgili müfettiş gelecek."diye konuştu.

GENEL SEKRETERE EVET TİCARET SİCİL MEMURUNA HAYIR

Meclis üyeleri ile yönetim arasında yaşanan tartışmalar uzayınca araya giren Meclis Başkanı İsmail Akın oylamaya geçti. Yapılan oylama sonucunda Meclis üyeleri ÇTSO Genel Sekreter Yardımcılığı'na ikinci kadroya izin verirken, Ticaret Sicil Memurluğu'na üçüncü kadro açılmasına izin vermedi. Ticaret Sicil Memurluğu için 5 kişi evet derken meclisin geri kalanı red oyu verdi.

MÜFETTİŞ RAPORLARI TARTIŞMA ÇIKARDI

Ticaret Sicil Memurluğu'na düşünülen üçüncü kadroya Meclis'ten onay çıkmamasının ardından tartışmalar artarak devam etti. Bu kez meclis üyelerinden Rahmi Yılmaz, Oda'ya gelen Müfettiş raporlarını hatırlatarak, "Başkan getirsin raporları burada okuyalım. O raporlarda Meclis üyelerine okunacak diye madde var."dedi. Başkan Dursun Ali Tever, müfettiş raporlarının mecliste okunacağını ancak önce yönetim kurulunda görüşüleceğini belirterek, "Gerekirse olağanüstü toplantı yapar okuruz. Ama önce yönetimde görüşülmesi gerekiyor." açıklamasını yaptı. Rahmi Yılmaz, müfettiş raporlarında yönetimin hatalı uygulamalarının bulunduğunu öne sürerek, "Bizim odanın mevzuatında 95 madde var. Bu maddeye göre Bakanlık yönetim ve organları lağvedebilir. Gelen bu raporlarda 95. maddenin uygulanacağı belirtiliyor." iddiasını öne sürdü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.