GİRİŞİMCİ EĞİTİMİ ALDI OMEGA'YI AÇTI

KOSGEB'in düzenlediği 'Girişimcilik' eğitimlerine katılarak sertifika alan Dursun Ali Pak, daha sonra hazırladığı proje ile hibe kredi alarak 'Omega Yemek' adlı işletmeyi açtı. 3 bin kişilik yemek kapasiteli işletmenin açılışına protokol da destek verdi. KOSGEB Müdürü Özay Cebeci, "Girişimcilere destek veren herkese teşekkür ederim" dedi

GİRİŞİMCİ EĞİTİMİ ALDI OMEGA'YI AÇTI
15 Ocak 2013 Salı 08:25

KOSGEB'in düzenlediği 'Girişimcilik eğitimleri' meyvesini vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Çerkezköy'de bir kursiyer daha KOSGEB'in kredi desteğinden yararlanarak işletme sahibi oldu. Omega Yemek Üret. Dağıtım. Org. Sos. Hiz. Ltd. Şti. düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Fevzipaşa Mahallesi Naim Süleymanoğlu Sokak numara 7/9'da hizmete açılan yemek fabrikası için KOSGEB yetkililerinin de katıldığı bir açılış töreni düzenlendi.
OMEGA YEMEK FABRİKASI AÇILDI
Omega Yemek için işletme önünde bir açılış töreni düzenlendi. Açılış törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Ak Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, KOSGEB Tekirdağ Merkez Müdürü Özay Cebeci, KOSGEB yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.Yemek fabrikasının açılış kurdelasını Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Ak Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez birlikte yaptı.
İşletme sahibi Dursun Ali Pak, yemek sektörüne yeni giren işletmenin kaliteli ve hijyenik bir tesis olması için gayret gösterdiklerini söyledi. Pak, "Yemek pişirmek ve onu çalışanlarınıza servis etmek, uzmanlık ister. Bu özel hizmetin yetkin bir kuruluş tarafından yerine getirilmesi, bir yandan personelinize verdiğiniz önemi onlara hisettirecek, öte yandan da özen isteyen yemek hizmetinin uzman kadrolar tarafından çözümü sağlanacaktır. Uzman bir kuruluştan alınacak yemek hizmetleri aynı zamanda ekonomi anlamına gelmektedir. Yılların tecrübesi ile Omega Yemek'in uzmanlığı her büyüklükteki firmaya, her sektördeki çalışanlara yemek hizmeti sunarak, çözüm ortağınız olmaya adaydır" diye konuştu. Daha sonra Başkan Ali Ertem'in, "Hayırlı olsun" dileğinin ardından Omega'nın açılış kurdelası kesildi.
GİRİŞİMCİLİK KURSUNU BİTİRDİ
Açılış törenine katılan KOSGEB Tekirdağ Merkez Müdürü Özay Cebeci, Omega Yemek'in sahibi Dursun Ali Pak'ın kendilerinin verdiği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılarak sertifika aldığını hatırlattı. Cebeci, "İşletme sahibi bizim KOSGEB olarak düzenlediğimiz girişimcilik kursuna katılmıştır. 70 saatlik eğitimi tamamlamış bir arkadaşımız. Bizden 100 bin TL'lik uygulamalı girişimcilik eğitimi kredisi almaya hak kazanmıştır. Bunun 30 bin TL'si hibe, 70 bin TL'si faizsiz geri ödemeli kredi. Eğitimlerimizde modern ve uluslararası fiziksel şartlara uygun işletmelerin açılması için çalışıyoruz. Hepinize bu girişimcimize destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bundan sonrada girişimcilerimize destek olmanız bekliyoruz" diye konuştu.  Açılış törenin ardından davetliler yemek fabrikasını dolaştı.
CEBECİ MUTFAĞI DOLAŞARAK BİLGİ ALDI
KOSGEB Müdürü Özay Cebeci ve beraberindeki KOSGEB uzmanları Girişimcilik kredilerinden yararlanan Dursun Ali Pak ile birlikte Omega'nın mutfağını dolaştı. Bone ve önlük giyen Cebeci ve ekibi hazırlık, pişirme ve bulaşık yıkama gibi mutfağın tüm aşamalarını tek tek dolaştı. Çalışanlardan bilgi alan Özay Cebeci, yemek kapasitesinin zamanla artırılabileceğini öğrendi. 3 bin kişilik yemek çıkaran Omega Yemek'in, istenildiği takdirde bu kapasiteyi 5 bin kişiye kadar çıkarabilme standartlarına sahip olduğunu anlatan Dursun Ali Pak, "Zamanla günlük yemek miktarında artışa gidebiliriz. İşletmemizde 5 bin kişilik kapasiteye çıkabiliyor" dedi.
Açılışın ardından iş yeri sahibi Dursun Ali Pak çalışanlarıyla birlikte Omega'nın mutfağında KOSGEB Müdürü Özay Cebeci ve ekibiyle bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.