GS Futbol Marmara Bölgesi Lig’i başlıyor

Galatasaray Futbol Okulları Marmara Bölgesi ligi başlıyor. Lig Marmara’nın 1.bölgesinde faaliyet gösteren futbol okullarından Çerkezköy, Avcılar, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Beykent ve Çorlu Galatasaray Futbol Okulları arasında düzenlenecek. Ligin amaçlarına değinen Çerkezköy Galatasaray Futbol Okulu Sorumlusu Süleyman Karakaya, “Sporcularımızın Galatasaray Spor Kulübü kültürüne, örf ve adetlerine sahip çıkmalarını, birbirleri ile tanışıp iletişim kurmalarını, sporun yarışmacı ruhu ve saygı kavramının esas alındığı bir anlayış benimsetmek istiyoruz. Ayrıca sporcuların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini gözlemleyeceğiz” dedi

GS Futbol Marmara Bölgesi Lig’i başlıyor
01 Mart 2014 Cumartesi 07:33

TÜM ÇOCUK VE GENÇLERİMİZİ BEKLİYORUZ
Marmara Bölgesi Galatasaray Futbol Okulları Ligi, Galatasaray Spor Kulübü bünyesinde alt yapı çalışmalarını sürdüren ve Marmara’nın 1. Bölgesinde faaliyet gösteren futbol okullarından olan Çerkezköy, Avcılar, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Beykent ve Çorlu Galatasaray Futbol Okullarının arasında düzenleniyor. Galatasaray Futbol Okulları Ligi 2 Mart 2014 tarihinde başlayayıp ve 13 Nisan 2014 tarihinde sona ermesi planlanıyor. Ligin amaçlarına değinen Çerkezköy Galatasaray Futbol Okulu Sorumlusu Süleyman Karakaya, “Bu ligde mücadele edecek olan sporcuların; aralarındaki centilmenlik ve dostluğun pekişmesini, mevcut sevgi ve saygı bağlarını geliştirmelerini, Galatasaray Spor Kulübü kültürüne, örf ve adetlerine sahip çıkmalarını, birbirleri ile tanışıp iletişim kurmalarını, sporun yarışmacı ruhu ve saygı kavramının esas alındığı bir anlayışı benimsetmek tek arzumuz. Ayrıca sporcuların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini gözlemlemek istiyoruz. Bu amaçlar doğrultusunda Galatasaray ailesinin bir parçası olmak isteyen 6-15 yaş arası çocuk ve gençlerimizi futbol okulumuza bekliyoruz” diye konuştu.
TESİS OLMADIĞI İÇİN MAÇLARIMIZI HEP DEPLASMANDA OYNUYORUZ
Galatasaray Futbol Okulları bünyesinde kurulan Aslan Gücü Spor Kulübü futbol okulunda bulunan yetenekli sporcularına lig tecrübesi kazanma ve lisanslı sporcu olma imkanı sağlandığını sözlerine ekleyen Karakaya, “Futbol okulumuza gelen öğrencilerimiz arasında futbol adına yetenekli olan sporcularımıza lig tecrübesi yaşatabilmemiz amacıyla futbol okulu sorumlumuz İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi olan Orkun Akkoç hocamızla yoğun çalışmalarımız sonucunda Aslan Gücü Spor Kulübünün kuruluşunu gerçekleştirdik ve spor kulübümüz 2013-2014 sezonu yerel liglerine alt yaş kategorilerinde çıkmaya başladı. Lige çıkmaya başlamamızdan sonra birçok sorun ortaya çıktı ve özellikle Çerkezköy’de tesis yetersizliğinden kaynaklanan problemler yüzünden maçlarımızı her hafta deplasmanda oynanmak zorunda kalıyoruz” açıklamasında bulundu.
YEREL YÖNETİMLERİN ELLERİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALARI GEREKİYOR
Günümüzde, teknoloji çağında gençlerin nasıl bir yol takip ettiklerini hep birlikte izlediklerini ifade eden Karakaya, “Günümüzün gençleri alkol, sigara vb. gibi kötü alışkanlıkları terk etmesi açısından biz spor eğitimcileri olarak gençlerimizi spora yönlendirmeye çalışıyoruz. Çocuk ve genç nüfusunun yoğun olduğu Çerkezköy’de sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmemiz için sportif ve sosyal alanlarının yeterli olması gerekiyor. Bu sadece genç ve çocuklarımız için değil yetişkin bireyler içinde egzersiz yapacakları alanların inşa edilmesi gerekiyor. Çünkü spor kültürünün oluşmasının en önemli saç ayaklarından bir tanesi ailedir yani anne-babalardır.  Bu anlamda 30 Mart yerel seçimlerinden sonra yeni bir sürecin başlayacağı bu sorunların çözümü için yerel yönetimlerin taşın altına ellerini koyacakları bir dönem olmasını ümit ediyor geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin spor dolu sağlıklı bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.