Günümüz evliliklerini sorunu eşler arasındaki saygının azalmasıdır

Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında İlçe Müftülüğü tarafından Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde konferans düzenlendi

Günümüz evliliklerini sorunu eşler arasındaki saygının azalmasıdır
10 Aralık 2014 Çarşamba 07:51

 KONFERANS HALK EĞİTİM MERKEZİ'NDE DÜZENLENDİ

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konferansta geniş katılım yaşandı. Konferansa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve eşi Füsun Kubilay, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve çok sayıda davetli katıldı. 

TEŞEKKÜR ETTİ

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Yusuf Tuna kendilerini yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Böyle günde bu vesile ile bir araya gelerek önemli bir konuyu paylaşacağız” ifadelerini kullandı ve konferans verecek olan Araştırmacı-Yazar Ayten Durmuş’un tanıtım slaytı davetlilere izletildi.

DEĞERLERİMİZ BİZLER İÇİN ÖNEMLİDİR

Slayt gösteriminin ardından konferans veren Araştırmacı-Yazar Ayten Durmuş ilk olarak yazarlığa nasıl başladığını anedotlarla katılımcılara anlattı. Yazar Durmuş anekdotların ardından şu sözlere yer verdi: “Değerlerimiz bizler için çok önemlidir. Ailemiz, eşlerimiz ile olan ilişkilerimiz ve bir çok daha değer. Bunları değiştirmek için farklı farklı milletler bizlerle çok uğraşmışlardır. Şöyle örnek verecek olursak başkalarının bizi değiştirmek istemesi bir bedende protez kol ya da bacak gibidir. Protez bir kol asıl bedende nasıl durursa aynı o şekilde. Amaç aslında bizde protez kol değil bize protez kafa takmalarıdır. Bu durum böyle olunca protez kafa ile sağlam vücut bir arada olur mu olmaz. Bu durum böyle olduğundan dolayı Türkiye’de boşanmalar, kreşler, huzur evlerine talep hep iki kat artmıştır” dedi.

SAYGININ OLMADIĞI YERDE SEVGİ OLMAZ

Bir evlilikte ilk olarak eşler arasında saygı olmasını ifade eden Yazar Durmuş, “Günümüz evliliklerinin şuan sorunlarından birisi de eşler arası saygının azalmasıdır. Saygını olmadığı yerde sevgi olmaz. O yüzden bizler hata yaparız ve insanız karşımızdaki eşimizin de hatasında bunun bilincinde olup saygı ile yaklaşmamız gerekmektedir” diye konuştu.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konferansın ardından Araştırmacı-Yazar Ayten Durmuş’a, Füsun Kubilay tarafından plaket takdim edildi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.