Hac ön kayıtları 4 Şubat'ta başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı 2013 yılı hac ön kayıtlarının 4-22 Şubat tarihleri arasında yapılacağını açıkladı. Geçen yıl ön kayıtlar Nisan ayında yapılmaya başlanmıştı bu yıl iki ay önceye çekilirken müracaat süreleri uzatıldı

Hac ön kayıtları 4 Şubat'ta başlıyor
21 Ocak 2013 Pazartesi 08:19

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getirmek isteyenler için 2013 yılı hac ön başvurularının şubat ayında başlayacağını duyurdu. Başvurular 4-22 şubat 2013 tarihleri arasında yapılabilecek.
İKİ AY ERKENE ALINDI
Diyanet İşleri Başkanlığı 2013 hac ön kayıtlarını bu yıl iki ay erkene aldı. Geçen yıl 25 Nisan -6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ön başvurular bu yıl 4-22 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Ayrıca geçen yıl 11 gün süresi bulunan başvurularda bu yıl 18 güne çıkartıldı.
Hac için ön kayıt yaptırmak isteyenler 4-22 Şubat tarihleri arasında İl ve İlçe Müftülüklerine veya  Diyanet İşleri Başkanlığı'na internet aracılığıyla müracaatlarını yapabileceği bildirildi. Geçen yıl Çerkezköy'den hac için ön kayıtları yapılan 986 kişi kura çekimine katılmıştı. Bunlardan yaklaşık 100'ü kutsal topraklara gidebilmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.