Halkalı-Ispartakule hızlı tren hattında yeni gelişme

Danıştay 13. Daire, Kanal İstanbul projesi kapsamında “Halkalı-Ispartakule Arası Demiryolu Hattı İnşaatı” ihalesini hukuka aykırı bularak iptal etti.

Halkalı-Ispartakule hızlı tren hattında yeni gelişme
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Mart 2022 Perşembe 10:03

"Halkalı-Ispartakule, Ispartakule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Kapıkule olmak üzere 3 kısımdan oluşan hattın, Halkalı-Ispartakule kesimi Bakanlığın öz kaynaklarıyla başlatılmıştı.

Çerkezköy-Kapıkule hattında çalışmalar hızla devam ederken, geçtiğimiz günlerde BSH kavşağı olarak bilenen yerde bir şantiye kurulmuştu.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesinin 67 km uzunluğundaki Ispartakule-Çerkezköy kesiminin inşasının finansmanı için geçtiğimiz yıl, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) temin edilen ve 16 Kasım 2021 tarihinde imzalanan 150 milyon Avro Dış Finansman Anlaşmasına ek olarak, Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan (AIIB) temin edilen 300 milyon Avro Dış Finansman Anlaşması da 8 Aralık 2021 tarihinde onaylanmıştı. Böylece Ispartakule-Çerkezköy projesi için toplam 450 milyon Avro dış kredi sağlanmıştı.

Bakanlığın öz kaynaklarıyla yapılacak olan ve Danıştay 13. Daire, Kanal İstanbul projesi kapsamında “Halkalı-Ispartakule Arası Demiryolu Hattı İnşaatı” ihalesini hukuka aykırı bularak iptal edilmesi hattın bu kesimi ile ilgili bir belirsizliğe neden oldu. “ Pazarlık usulü” yöntemiyle yapılan ihalede gerekli açıklık ve rekabetin sağlanmadığı belirtilen kararda, ihalenin Kamu İhale Kanunu’nun 21/b fıkrasında aranan “ivedilik şartını” taşımadığı vurgulandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.