Hamdi Baygın'dan bir ilk daha

Her yıl düzenlenen maratonlarda ilçemizi temsil eden Hamdi Baygın,23 Şubat Pazar günü Trabzon'da yapılan 34. Uluslararası Trabzon Yarı Maraton'unda koşarak Çerkezköy'ü yeniden temsil etti

Hamdi Baygın'dan bir ilk daha
01 Mart 2014 Cumartesi 07:22

LİSANSLI VE TESCİLLİ TEK ATLET
Trabzon'da düzenlenen 34. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'na katılan Baygın "Bu anlamlı günde ve anlamlı koşuda bulunmanın heyecanını yaşadım" derken Çerkezköy'de lisanslı ve tescilli tek atletin kendisi olduğunu belirtti. Daha önce katıldığı, Adana, Mersin, Ankara, İstanbul, Ataşehir, Başakşehir, Zeytinburnu, Belgrad Ormanı, Bursa, Antalya, Darıca, Bozcaada koşularında Çerkezköy'ü başarı ile temsil ettiğini dile getiren Hamdi Baygın " 9 Mart'ta Ankara-Kızılcahamam Jeopark Yarı Maratonunda, 16 Mart pazar günü Mersin-Tarsus Uluslararası Maratonunda koşacağım" dedi.
ÇERKEZKÖY'DE ATLETİZM TESİSİ YOK
Spor'un içerisinde olduğundan dolayı çok yer görüp gezdiğini dile getiren Baygın, "Çok insan tanıdım, çok dostlarım oldu. Ama gittiğim yerlerde atletizm ve diğer spor dallarına önem verildiğini gördüm. Ne yazık ki Çerkezköy'de atletizm ya da başka spor dalında çalışılacak tesisler yok. Ben tamamen ilkel bir ortamda koşulara hazırlanıyorum. Ama birlikte yarıştığım sporcular sağlıklı bir atletizm tesisinde yarışlara hazırlanıyorlar. Hocası, spor hekimi, kamp dönemi, beslenme ve koşu programlarıyla çok geniş bir ortamda hazırlanıyorlar. Benim öyle imkanlarım, Çerkezköy'de yok. Ama yine de her şeye rağmen onların arasına girip Çerkezköy'ün adını en iyi derecelerle yazdırıyorum" ifadelerini kullandı.
TESİSLER ŞEHİR DIŞINDA OLMAMALI
Belediyelerin profesyonel anlamdaki spor dallarına destek vereceğine, amatör sporcuları ve gençleri spora teşvik etmeye çalışması gerektiğini savunan Baygın, " Gençleri ve amatör sporcuları spora teşvik etmek için Çerkezköy'ün bir tesise ihtiyacı var. Ayrıca yapılan tesisler şehir dışında kalmamalıdır. Çerkezköy Belediye Spor 2. Lig’de voleybol oynadı. Misafir takımlar hiç şehir içine girmeden çevre yollarını kullanarak maçlara geldiler. Bu da esnafımıza olumlu bir katkı sağlamadı" dedi.
SPOR BÜTÜNLEŞTİRİCİDİR
Sporun her zaman için bütünleştirici bir yapısının olduğunu dile getiren Hamdi Baygın " Ülkemizde spor yapan ve spor bilinci olan bireyler olduğumuzda birçok şey değişebilir. Spor tesislerinde dil, din, ırk yoktur. Sporun bütünleştirici bir gücü vardır. Umarım ki Çerkezköyümüze en yakın zamanda olması gereken spor tesislerine kavuşuruz. Spor tesislerinde toplanıp bir bütünlük sağlarız. Dilerim bir gün spor bilinciyle yaşayan bir toplum oluruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.