Hasan Toprak, Bu yağmurlar ilaç gibi geldi

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Mayıs ayı başı itibariyle yağan yağmurların özellikle başı sıkışan buğdaya ilaç gibi geldiğini belirterek, “Şu an itibariyle buğday ve ayçiçeği için durum çok iyi” dedi.

Hasan Toprak, Bu yağmurlar ilaç gibi geldi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
06 Mayıs 2020 Çarşamba 17:38

Nisan ayının yağmursuz geçmesi nedeniyle çiftçinin kara kara düşündüğünü belirten   Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Nisan yağmurları, Mayıs ayında geldi ve yüzümüzü güldürdü” dedi.
Toprak yaptığı değerlendirmede “Maalesef bu kış mevsimi çok kurak geçti. Zaten buğday ekimin zamanında toprak çok tavla gelmemişti. Kışta kurak geçince bölge çiftçimiz umudunu nisan yağmurlarına bağlamıştı. Neyse ki, Mayıs ayı ile birlikte beklediğimiz yağışlar geçte olsa geldi ve dara düşen ekinimize ilaç gibi geldi.
Bizim çiftçilerimizin %99’u ayçiceği ekimini tamamladığından dolayı, yağmur ayçiceğinide olumlu etkileyecektir.  Şimdi beklentimiz Haziran ayı başında buğday baş doldururken de güzel yağmur yağması. Haziran başında iyi yağmur alırsak bir sorun yaşamayız ve bu yıl rekoltemiz iyi olur” dedi.
Bölgede görülen ve çiftçiler tarafından ‘sarı çüce’diye tabir edilen buğdaya musallat olan hastalıkla ilgili Çerkezköy ve yakın çıvarında bu hastalığın etkisi yok gibi ama Ergeneli çiftçi arkadaşımız Selçuk Akgün burada o  ekim yaptıkları, Karamehmet ve Ulaş taraflarında bahsi geçen hastalığı görüldüklerini  söylüyor. Ama bizde şu an için böyle bir tehlike yok” dedi.
Korona virüsü hastalığı ile ilgili alınan tedbirlerin çiftçilerin çalışmasını hiçbir şekilde etkilemediğini belirten Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Toprak “Korona virüs tehlikeli bir hastalık ve can alıyor. Ama açlık daha tehlikeli.  Bundan dolayı çifitçinin üretimi çok değerli” dedi.
Yetkililerden bu yıl taban fiyatın ofise buğdayı dökmeden belirlenmesini isteyen Toprak, “Böylece bizde hesabımızı, borçumuzu ona göre yapabiliriz. Mahsülü ofise döktünten sonra açıklanan taban fiyat bizim plan yapmamızı engelliyor”dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.