“Hedeflerimiz aynı”

DSP Çerkezköy İlçe Teşkilat Yönetimi, CHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederken, ziyaretten ötürü mutluluk duyduğunu dile getiren CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, Biz bu ülkenin gerçeklerini gören, ülkemizin geleceğini korumak adına mücadele eden partileriz. DSP, rahmetli eski Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in kurduğu nadide bir parti. SCHP olarak sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk” diye konuştu. Toplantıda ayrıca, Çerkezköy ve ülke gündemine dair konular da konuşuldu

“Hedeflerimiz aynı”
26 Ocak 2013 Cumartesi 08:58

Yeni yönetimini yaklaşık iki hafta önce oluşturan Demokratik Sol Parti (DSP) Çerkezköy İlçe Teşkilat Başkanı Mesut Kaba ve Yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na ziyarette bulundu.
YÖNETİM OLARAK ZİYARET ETTİLER
Ziyarette Mesut Kaba’ya DSP İlçe Teşkilat Sekreteri Mevlüt Tapancı, İlçe Saymanı Melih Kaner, Halkla İlişkilerden Sorumlu Parti Üyesi Mehmet Pehlivan, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Parti Üyesi Recep Taş ve Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.
SEVDİKLERİMİZDEN BAŞLADIK
DSP olarak tanışma ziyaretlerine başladıklarını hatırlatan Mesut Kaba,  “Ziyaretlerimize de en sevdiklerimizden başladık. Sizlerle bir arada olmaktan ötürü mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
HEDEFLERİMİZ AYNI
DSP ile amaç ve hedeflerinin aynı olduğuna dikkat çeken Metin Dönmez, “Biz bu ülkenin gerçeklerini gören, ülkemizin geleceğini korumak adına mücadele eden partileriz. DSP, rahmetli eski Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in kurduğu nadide bir parti. SCHP olarak sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk” diye konuştu.
GÖÇOĞLU ANILDI
Dönmez, DSP’nin son İlçe Başkanı rahmetli Ali Göçoğlu’nun da yakın arkadaşı olduğunu hatırlatırken,  genç yaşta kaybettikleri Göçoğlu’nun üzüntüsünü hala yaşadıklarını ifade etti. DSP İlçe Başkanı Mesut Kaba da Göçoğlu’nun aralarından ayrılışının üzüntüsünü derinden yaşadıklarını dile getirdi ve ‘’Kendisini rahmet ve özlemle anıyoruz. Ayrıca, bu görevi böyle bir insanın bıraktığı yerden aldığım için de onur duyuyorum” dedi.
KORKU İMPARATORLUĞU SÖYLEMİ YİNELENDİ
Ziyaret esnasında, partilerin kahve ziyaretleri de konuşulurken, CHP İlçe Başkanı Dönmez, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri ziyaretleri hatırlatırken, ‘Korku imparatorluğu’ söylemini yineledi ve “Vatandaş işinden aşından olmamak için CHP İlçe Başkanı ile aynı fotoğrafta görünmek istemiyor” tespitinde bulundu.
DSP DE ZİYARETLERE BAŞLADI
Öte yandan, DSP İlçe Başkanı Mesut Kaba da, teşkilat olarak Cuma gününden itibaren kahvehane ziyaretlerine başlayacaklarını söyledi.
VATANDAŞ KAYBEDİLEN 9 YILIN HESABINI SANDIKTA SORACAKTIR
Gerçekleştirilen ziyaretin, seçimlere az bir süre kala gerçekleştirilmesi de konuşulan konular arasında ye alırken, bunun üzerine Metin Dönmez, “Önemli olan Çerkezköy’ün 9 yılda kaybettiklerini geri almak. Bunu sağlayacak bir yönetimin iş başına gelmesi önemli. Biz CHP olarak iktidar olmaya hazırız. Vatandaş artık yılmış, usanmış, ama bunu söylemeye de korkuyor. Ancak vatandaş sandığa gittiğinde demokratik hakkını ortaya koyacak ve kaybedilen 9 yılın hesabını soracaktır” ifadelerine yer verdi. Çerkezköy’de yerel yönetimin hatalarının gına getirdiğini savunan Kaba, DSP olarak, belediyenin yaptığı hatalara karşı ‘Yeter’ diyeceklerini vurgulayarak “Biz de bunu gördük ve bir ses de bizden gelsin istedik. Herkesin gözünde ufak bir parti gibi görünüyoruz ancak yerel seçimde böyle olmadığımızı göstereceğiz. Biz de muhalefetiz. Hedefimiz, CHP ile aynı. Hizmet verip, insanları belli bir refaha eriştirmektir’’ şeklinde konuştu.
“BASIN AKP’NİN ELİNDE”
Ziyarette, DSP Yönetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Pehlivan, Türkiye’de gerek ulusal gerekse yerel basının da baskı altında olduğunu savunurken, Başbakan’ın danışmanlığı yapan kızı Sümeyye Erdoğan’ın 52 bin TL maaş aldığını hatırlatarak,  “Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi 850 TL maaşla bekçilik yapıyor. Fakat basın bu tip konuları yazmıyor” dedi. Pehlivan’ın sözleri üzerine, Merin Dönmez, ulusal basının AKP basını haline geldiğini savundu.
DAHA NASIL MUHALEFET YAPALIM
Bir basın mensubunun ‘vatandaşlar arasında CHP’nin yerel platformda fazla muhalefet yapmadığı konuşuluyor’ sözü üzerine, Metin Dönmez, bunun gerçeği yansıtmadığına dikkat çekerek, konuyla ilgili örnekler verdi. Geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketinin sorumlusunun Çerkezköy Belediyesi olduğunu savunan Dönmez,  “Ben gece bile çıkıp Milletvekilleriyle, İl Genel Meclis Üyeleriyle, yönetimle vatandaşları ziyaret ettim. Dere boylarına birilerinin hafriyatı atılması sonucunda suların geri teperek nasıl su baskına dönüştüğünü söyledim. Bunlar basında da yer aldı. Belediye yönetimine de konu hakkında 11 soru sorduk. Belediye yönetimi bu sorulara cevap vermedi. Daha nasıl muhalefet yapalım’’ dedi.
MECLİS ÜYELERİ İLE İLGİLİ İDDİALARA CEVAP VERDİ
Konuşmasında, MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ile ilgili iddialarına da cevap veren Dönmez, “AKP ile CHP’li Meclis Üyelerinin iş birliği içinde olduğu iddiası yalan. Nerede iş birliği yapmışız? Tabi ki vatandaşın yararına olanı destekleyeceğiz. Muhalefet doğruyu yanlış gösterme işi değildir. Muhalefet iktidarda olanları daha iyi çalıştırmak, vatandaş yararına daha iyi işler yapmasını sağlamaktır. Geçtiğimiz günlerde BSCH ve Siemens’e yer verilmesine karşı çıktık. Ama Mustafa Ordu bizi bu konuda suçladı, dava açtığını söyledi. Sanırım onun mecliste kullanılan oylardan haberi yok. Vatandaş da buna inanıyor mu merak ediyorum. En son Tapu dairesine yer verilmesini evet oyu vermediğimiz için eleştirildik. Tapu Dairesi’ne yer verilmesi için onay vermeyiz. Çerkezköy Halkı’nın toprağını niye vereyim, Tapu Dairesi’nin parası mı yok? Bireysel kişilerin yararlandığı Tapu Dairesi’ne yer verilmesine karşıyız. Tapu Dairesi’nin kendine ait yeri de var. Okul veya hastane gibi herkesin yararlanabileceği bir kurumun yapılması için emlak tahsisine her zaman onay veririz, ama Tapu Dairesi’nden sadece gayrimenkulü olan yararlanıyor. Kipa’nın karşısındaki yeşil alana kent konseyi binası yapılmasına da izin vermedik, Ali Ertem binayı yapacak başka yer olmadığını söylemişti. Hâlbuki Tapu Dairesi’ne verilmesi yer kent konseyi binası için verilebilir. Belediyenin 5.7 Milyon TL ek bütçe isteğine de ret verdik. Her şeye evet oyu vermiyoruz. Ancak, 12 meclis üyesi olan AKP ile 4 meclis üyesi DP biz yanlışlara ret oyu versek de onlar çoğunlukta olduğundan karar alınıyor” açıklamalarında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.