“Hiçbir partinin arka bahçesi değiliz”

Yeni yönetimini oluşturan Ulusder’de görev dağılımı yapılırken, yönetimi tanıtım programında DSP İlçe Örgütü de derneği ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Kapılarının, ülkenin bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik olmayan herkese açık olduğunu ve hiç kimseye olumsuz bir tavırlarının olmadığını ifade eden Erdal Darçın, “Biz toplumsal ihtiyaçtan ötürü kurulduk. Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, sünnisiyle bölünmez bütünlüğümüzü korumak, ulusal birliğe sahip çıkmak için kurulduk. Bundan da taviz vermeyiz” derken, DSP İlçe Başkanı Mesut Kaba da günümüz Türkiye’sinde böyle bir oluşumun gerek yerelde, gerek il, ilçe, belde bazında gerekli olduğunu söyledi. Darçın ayrıca, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarını özellikle vurguladı

“Hiçbir partinin arka bahçesi değiliz”
05 Şubat 2013 Salı 08:21

Geçtiğimiz hafta İlk kongresini yapan ve yeni yönetimini oluşturan Ulusal Gençlik Derneği (Ulusder), yeni yönetimini tanıtım için bir toplantı düzenledi. Demokratik Sol Parti (DSP) Çerkezköy İlçe Teşkilat Yönetimi de program esnasında Ulusder’e ziyarette bulundu. Ulusder Başkanı Erdal Darçın, kendilerini ziyaret eden DSP İlçe Teşkilatı’na teşekkür ederken, DSP İlçe Başkanı Mesut Kaba da yönetime hayırlı olsun dileklerini iletti.
ULUSAL BİRLİĞE SAHİP ÇIKMAK İÇİN KURULDUK
Kapılarının,  ülkenin bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik olmayan herkese açık olduğunu ve hiç kimseye olumsuz bir tavırlarının olmadığını ifade eden Erdal Darçın, “Biz toplumsal ihtiyaçtan ötürü kurulduk. Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, sünnisiyle bölünmez bütünlüğümüzü korumak, ulusal birliğe sahip çıkmak için kurulduk. Bundan da taviz vermeyiz. Türkiye karanlık bir süreçten geçiyor. Bu ülkede yaşayan herkesin bir arada olması lazım. Bunu daha kuruluşta başardık. Ülkenin farklı yerlerinden gençler bir araya geldi” diye konuştu.
BÖYLE BİR OLUŞUM GEREKLİYDİ
Günümüz Türkiye’sinde böyle bir oluşumun gerek yerelde, gerek il, ilçe, belde bazında gerekli olduğunu söyleyen Mesut Kaba, “İnsanların kaynaşması için tartışılmaz bir adım” dedi.
ÇOK YERİNDE BİR HAREKET
Ulusder’in gençler için olmasının kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yapan Kaba, “Oluşum için mücadele veren Yönetime teşekkürler. Sizleri takdir ediyoruz. Gerçekten etkilendim. Böyle bir derneğin kurulması çok yerinde ve gerekli bir hareket. Özellikle gençlere yön verecek olması çok önemli. Ayrıca eğitimlerine de katkı sağlayacak” derken, gençlere de tavsiyede bulunarak, “Derneğinizin değerini bilin. Genç yaşta çok şey başarabilirsiniz. Ben yeni nesile önem veriyorum. Belli bir seviyeye gelmeleri için elimden geleni yapıyorum. Partimin gençlik kollarına da önem veriyorum” cümlelerini kullandı.
DSP’NİN SİYASETTE OLMASINDAN YANAYIM
Ziyaret esnasında, Ali Göçoğlu’nun ardından DSP’de boşluk yaşandığını söyleyen Erdal Darçın, “Bayrağı sizler devraldınız. Tekrar hayırlı olsun. Ben her zaman DSP’nin Türk siyasetinde yerini almasından, siyasi varlığını sürdürmesinden yanaydım. Eğer demokrasiye inanıyorsak seçenek fazla olmalı. DSP’ye ve sizlere başarılar diliyorum” dedi.
HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ
Darçın, konuşmasında, dernek olarak hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarının özellikle altını çizerken, tüm partilere aynı mesafede olduklarını belirterek, “Tabi ki bazı siyasi partilerle ortak yanlarımız vardır. Kimse düşmanımız değil, kimsenin de arka bahçesi de değiliz. Biz sivil toplum kuruluşuyuz” dedi.
HERHANGİ BİR BAĞLANTIMIZ YOK
Bunun üzerine, kendilerinin de STK’lara önem verdiklerini dile getiren Mesut Kaba, “Bize de, Ulusder ile bağlantımız olup olmadığı sorulmuştu. Biz de ‘Orası bir sivil toplum kuruluşudur. Herhangi bir bağlantımız yok’ dedik” şeklinde konuştu. Çerkezköy’de birçok dernek olduğunu ancak bu derneklerin aktif olmadığını söyleyen Kaba, “Birçok dernek kağıt üzerinde kalmış. Biz, aktif olanların hepsini ziyaret ediyoruz” dedi. Kaba, son olarak, hep birlikte güzel şeylere imza atma temennisinde bulunurken, her şeyin siyaset olmadığını ifade etti ve “Manevi dostluklar çok önemli” dedi.
GÖREV DAĞILIMI YAPILDI
Öte yandan, Ulusder yönetimi şöyle oluştu: Dernek Başkanı Erdal Darçın, Başkan Yardımcısı Ayfer Dönmez, Volkan Dikici, Sayman Türkan Şans, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Beste Özlem Erdil, Yönetim Kurulu Üyeleri Okan Ayan, Orhan Ergün.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet - 11 yıl önce
sayın darçın; hem dsp nin siyasette olmasından yanayım demişsin hemde hiç bir siyasi partinin arka bahçesi değilim diyorsun! bu ne şimdi ?