“Hiçbir şey 2002 öncesinden kötü değil”

AKP İlçe Teşkilatı yılın ilk Danışma Toplantısı’nı yoğun bire katılımla gerçekleştirirken, toplantıda konuşan İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, partililerden hükümetin icraatlarını genç nesillere aktarmasını isterken, önümüzdeki seçimin kaderini gençlerin belirleyeceğini dile getirdi. Toplantıda konuşan İstanbul Milletvekili ve Tekirdağ Koordinatörü Harun Karaca ise hedeflerinin Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy ve diğer yerlerde seçimleri kazanmak olduğunu dile getirirken, Türkiye’de hiçbir şeyin 2002 öncesi kadar kötü olmadığını savundu

“Hiçbir şey 2002 öncesinden kötü değil”
08 Ocak 2013 Salı 08:04

Adalet ve Kalınma Partisi (AKP) Çerkezköy İlçe Teşkilatı 2013 yılının ilk İlçe Danışma Toplantısı’nı yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. İstanbul Milletvekili ve Tekirdağ Koordinatörü Harun Karaca’nın da katıldığı toplantıda konuşan İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, yaptığı konuşmada, partililerden hükümetin icraatlarını genç nesillere aktarmasını isterken, önümüzdeki seçimler için çok çalışmaları gerektiğini vurguladı. Toplantıda konuşan Karaca ise hedeflerinin Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy ve diğer yerlerde seçimleri kazanmak olduğunu dile getirirken, Türkiye’de hiçbir şeyin 2002 öncesi kadar kötü olmadığını savundu.
Pazar günü saat 18.30’da Dekor Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AKP İstanbul Milletvekili ve Tekirdağ Koordinatörü Harun Karaca, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan İnce, Habib Bilgin, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Alaeetin Demirbağ, AKP’li İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Ercan Çorbacı, Abdurrahman Çiçek, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe ve Belde Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Meclis Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Yönetimleri, Mahalle Temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.
DİVAN KURULU OLUŞTURULDU
Toplantıda ilk olarak Divan Kurulu oluşturulurken, kurulda Tekirdağ eski Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Zekeriya Yazı, Sebahattin Çolakoğlu, Mehmet Meçe ve Nevin Özkaya yer aldı.
ÇALIŞMALARI İÇEREN SLAYT İZLENDİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, AKP Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği çalışmaların yer aldığı bir slayt da katılımcılara izlettirilirken, toplantının açılış konuşmasını AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ yaptı.
SİYASETİ MİLLETİN MENFAATİ İÇİN YAPIYORUZ
Düzenledikleri Danışma Toplantılarındaki amaçlarının, daha önce yaptıkları ve ilerleyen zamanda yapacakları çalışmaları değerlendirip, yeni yol haritaları ile çalışmalara devam etmek olduğunu dile getiren Demirbağ, “Bizler siyaseti milletten aldığımız güçle milletin menfaati için yapıyoruz. İçimize fitne fesat yok. Halkımızın ferah seviyesini yükseltmek için teşkilatlarımızla birlik beraberlik içinde çalışıyoruz” diye konuştu. Demirbağ, konuşmasının devamında, teşkilatlarının gerçekleştirdiği çalışmaları bir kez daha hatırlatırken, tüm partililere bu sebeple teşekkür ederek, “Sizler bundan sonra da eleştirilerinizi, eksik gördüklerinizi bizlere iletin. Olayların içinde olun ki yapılanları daha net görün” dedi.
HÜKÜMETİN İCRAATLARINI GENÇ NESİLLERE ANLATIN
Partililerinden, özellikle hükümetin icraatlarını genç nesillere anlatmalarını isteyen Demirbağ, hükümetin bugüne kadar yaptığı çalışma ve düzenlemelerin önemine dikkat çekerek, “Önümüzdeki seçimin kaderini 1988-1996 yılları arasında doğanlar belirleyecek. Bu gençler ilk ya da ikinci kez bu seçimde oy kullanacak. Bu gençlerin 2002 öncesindeki hastane kuyruklarından, ilaç kuyruklarından haberleri yok.
ALIM GÜCÜ İKİYE KATLANDI
Bugün 21 bin kilometre bölünmüş yol yapıldığını bilmiyorlar. Bugün, öğrencilerin tüm kitapları sıralarının üzerinde mevcut. Engellilere yönelik evde bakım hizmetleri, taşınmaları, eğitimi, hepsi bizim dönemimizde oldu. Enflasyon 3 haneli rakamlardan tek haneli rakamlara indi. Asgari ücret çok iyi görünmeyebilir ama 2002 öncesine göre alım gücü ikiye katlandı. 2002 öncesinde asgari ücretle 1146 kw saat elektrik alınıyordu. Bugün bu rakam 2 bin 275 kw. Asgari ücretle alınan doğalgaz miktarı 492 metreküpken, bugün 770 metreküp. 2002 öncesinde asgari ücretle 8 adet tüp gaz alınırken, bugün 12 adet alınıyor. Demokratikleşme konusunda da çok yol kat ettik” ifadelerine yer verdi.
İSTİSMAR EDİLEBİLİR
Demirbağ, terörle mücadele konusunda da dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunurken, bu konunun istismar edilebileceğine dikkat çekerek, “Hükümetin yaptığı her şey terörü durdurmak için. Başbakan elinden gelen her şeyi yapıyor” dedi.
MUHALEFET AKSİ YÖNDE PROPAGANDA YAPIYOR
Konuşmasında, Tekirdağ’ın büyükşehir statüsüne geçişiyle birlikte yaşanacak gelişmelere de değinen Demirbağ, muhalefet partilerinin bu konuda aksi yönde propaganda yaptığını iddia ederek, “Tekirdağ’ın genel bütçeden alacağı pay yüzde 6’ya yükselecek. İlçelere ayrılan vergi payı yüzde 2.5’ten yüzde 4.5’e çıkarıldı. Köylerin mera ve otlaklarının alındığı söyleniyor ama bu doğru değil. Bunları yine köyler kullanacak” diye konuştu.
CHP YATIRIM ANLAMINDA HİÇBİR ŞEY YAPMADI
Demirbağ’ın ardından önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili kısa bir konuşma yapan Tekirdağ eski Belediye Başkanı Ahmet Aygün, CHP’nin belediyecilik anlayışını eleştirerek, “CHP’liler çiçekle böcekle uğraşıyor. Milleti buna inandırmışlar. Yatırım anlamında hiçbir şey yok. Sizler, Çerkezköy’deki Belediyeciliği, AKP Belediyeciliğini, hizmetleri herkese anlatmak zorundasınız. Çorlu’da, Saray’da, ve diğer yerlerde yapacağımız çalışmalarla Büyükşehri alacağız” dedi.
HEDEF BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI ALMAK OLMALI
Ardından kürsüye, AKP İstanbul Milletvekili ve Tekirdağ Koordinatörü Harun Karaca geldi. Konuşmasının başında herkesi selamlayan Karaca, ardından, seçimlerde büyükşehri almalarının önemine değindi. Tekirdağ’da büyükşehir belediyesini kazanarak Recep Tayyip Erdoğan’a en büyük hediyeyi götüreceklerini vurgulayan Karaca, “1981 yılından beri Erdoğan ile birlikteyiz. Biz siyaset yaparken mevki hesabı yapmadık. Bizim de hedefimiz, Çerkezköy’de, Çorlu’da, Tekirdağ’da ve diğer yerlerde Belediye Başkanlıklarını kazanmak olmalı. Hesabımız bu olmalı. Çalışmalarımıza bu gayret ve özveri ile devam etmeliyiz” diye konuştu.
KİMSE İNANMIYORDU
Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunda kimsenin seçilebileceğine inanmadığını hatırlatan Karaca, “Ancak biz inandık. Hep birlikte çalıştık ve başardık. Erdoğan o zaman 40 yaşındaydı. Bu olay ayrıca bir devrin başlamasıydı. Şu an 26 yaşında milletvekilimiz, 30 yaşında Bakanımız var. Ö yüzden vizyona bakmak lazım” ifadelerine yer verdi.
İSTANBUL SORUNLAR KENTİYDİ
Erdoğan’ın göreve başladığında İstanbul’un sorunlar şehri olduğunu dile getiren Karaca, “O dönemde hava kirliliği, su kesintisi çöp gibi birçok sorun vardı. 1998 yılında bunların hiçbiri kalmadı. Daha önce yüzde 27 oranla kazandığımız belediyeyi bu kez yüzde 60’ların üzerinde oranla kazandık. Adalar’a suyu ilk biz götürdük. Vatandaş Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına bastı” diye konuştu.
VATANDAŞ SAHİP ÇIKTI
Karaca, ardından, AKP’nin kurulma süreci ile ilgili olarak, “Erdoğan’ın başarısını çekemeyenler, 28 Şubat’ın mimarları, bir şiir yüzünden Erdoğan’ı hapse attı. Erdoğan hapisten çıkınca, illere, ilçelere ziyaretler düzenledi. Gittiğimiz her yerde on binler Erdoğan’ı karşılıyordu. AKP’nin sahibi vatandaştı. Gittiğimiz yerlerde tabelamızı dikince vatandaş da sahip çıktı. Bir yıl sonra da tek başına iktidara getirdi” cümlelerine yer verdi.
TÜRKİYE 500 MİLYON DOLAR BORÇ İÇİN TAKLA ATIYORDU
AKP iktidarından önce Türkiye’nin itibarının yerin dibinde olduğunu savunan Karaca, “Türkiye, 500 milyon dolar borç için takla atıyordu. Sözünün kıymeti yoktu. Ama şimdi öyle mi? Türkiye artık el açan değil, veren bir ülke. Örneğin Gazze’yle ilgili kimsenin sesi çıkmadı dünyada. Eksiklikler elbette var. Biz mükemmel bir Türkiye devralmadık. Ama öyle yapmak için çalışıyoruz. Teşkilatlarımızla, Bakanlarımızla, vekillerimizle, Meclis Üyelerimizle gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bizler, hayırla yad edilen insanlar olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
HİÇBİR ŞEY 2002 ÖNCESİ KADAR KÖTÜ DEĞİL
Şu an hiçbir şeyin 2002 öncesi kadar kötü olmadığını ifade eden Karaca, “İhracat 35 milyar dolarken şu an 153 milyar dolar. 2009 krizinde Avrupa ülkeleri harcamalarını geri çekerken, Türkiye’nin aldığı personel sayısı 100 binin üzerinde. Delik büyük, yama küçük ama bu deliği hep birlikte kapatacağı” dedi.
BARIŞ VE HUZURUN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Karaca son olarak, barışın önemine vurgu yaparak, “Barışı hep birlikte tesis etmemiz lazım. Irak, Bosna, Bulgaristan, Suriye acı yaşadığı zaman barınabileceği bir Türkiye var ama bizim böyle bir yerimiz yok. O yüzden huzur ve barış içinde yaşamamız lazım” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esnaf - 12 yıl önce
arkadaş 2002 den bize ne? aradan 11 sene geçmiş. o zamanı kendi icraatsızlkıklarınıza malzeme olarak kullanmayın.2002 sayesinde iktidar oldunuz siz.o kriz patlamasaydı siz iktidara gelirmiydiniz?