HIDIRELLEZ COŞKUYLA KUTLANDI

Renklerin ve kültürlerin ortak paydası olan Çerkezköy’de, baharın müjdecisi olan Hıdırellez Çerkezköy’de büyük bir coşkuyla kutlandı.

HIDIRELLEZ COŞKUYLA KUTLANDI
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
07 Mayıs 2024 Salı 21:58

Çerkezköylülerle birlikte baharın gelişini kutlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hıdırellez geleneğini yerine getirerek ateşin üstünden atladı.

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Tepe Piknik Alanı’nda düzenlenen şenlikte, baharın, güzel dileklerin ve bereketin simgesi olan Hıdırellez, eğlenceli etkinliklerle kutlandı. Şenlikte sahne alan Rumeli Ekrem, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı. Programa katılarak Çerkezköylülerin Hıdırellez neşesini paylaşan Başkan Akay, vatandaşlarla birlikte bir gelenek olan Hıdırellez ateşinin üstünden atladı.

Vatandaşların Hıdırellez Bayramı’nı kutlayan Akay, “Hıdırellez, kışın ve zorlukların geride bırakıldığı, güzelliğin, bereketin, bolluğun, yeşilin can aldığı, kan aldığı, güzelleştiği gün demektir. Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerime ve şarkılarıyla bizlere unutulmaz bir gün yaşatan sanatçımız Rumeli Ekrem’e çok teşekkür ediyorum. Gününüz kutlu olsun. Hoş geldin Bahar” ifadelerini kullandı. Etkinlikte dilek ağacına çaput bağlayarak dilek tutan Çerkezköylüler, daha sonra Hıdırellez simgesi olan ateşin üstünden atladılar. Çerkezköylüler daha sonra Hıdırellez coşkusunu Rumeli Ekrem’in birbirinden güzel şarkılarına eşlik edip oynayarak kutladılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.