Hükümet Konağının temeli atıldı

Geçtiğimiz aylarda yıkımı tamamlanan Hükümet Konağının yerine ihale süreci tamamlanan yeni Hükümet Konağı yapım işininin ilk ayağı olan temel izalosyonunun ardından arefe günü temel atma yapıldı.

Hükümet Konağının temeli atıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
05 Temmuz 2023 Çarşamba 18:28

Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı  tarafından 19 Nisan 2023 tarihinde ihalesi yapılan inşaat projesi129 Milyon 700 bin TL ile 05 Haziran 2023 Tarihinde Görenler İnşaat Tah. San. Tic. Ltd. Şti. ile Kılıç İnşaat Tah. San. ve Tic. A.Ş. ortaklığına ihale edilmişti.

Çerkezköy Eski Hükümet Konağı’nın bulunduğu alana, yüklenici firma tarafından temel yalıtım işlemleri tamamlanmasının ardından Yeni Hükümet Konağı’nın temel betonu Kurban Bayramı öncesi arefe günü  atıldı.

25 Ocak 2023 tarihnde bitmecek olan inşaatın yapın süresi 600 gün.

Zemini ile birlikte 4 katlı olarak inşa edilen 45 yıl boyunca ilçenin kamusal hizmetlerinin birçoğunun bir arada verildiği binaya daha önce ek yapılmıştı. Yapı ömrünü doldurduğu ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle mart ayında alınan yıkım kararının ardından nisan ayında yıkılmıştı.

2 bin 200 metrekare temel oturma alanı üzerine inşa edilen yeni Çerkezköy Hükümet Konağı inşaatı çağın getirdiği teknolojilerle donatılacak

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.