Hurda lastiklere diş açıp satan uyanıklara dikkat

Geri dönüşüme gidecek oto lastiklerinin iş yerinin yanında bulunan depolama alanından çalınması üzerine vatandaşları uyaran Ergin Ticaret’in sahibi Mustafa Ergin, “Hiç kimse aracına, ne iş yaptığı belli olmayan yerlerden, ucuz diye garantisi olmayan lastik almasın. Bu felakete yol açabilir” dedi.

Hurda lastiklere diş açıp satan uyanıklara dikkat
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
24 Mart 2021 Çarşamba 18:35

Geçtiğimiz Pazar günü,  komşularının uyarısı üzerine iş yerine giden Mustafa Ergin, gördüğü manzara karşısında hayrete düştü. Geri dönüşüm firmasının alması gereken araç lastiklerinin çalındığını gören Ergin, hemen işyerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Geri dönüşüm firmalarının düzenli olarak gelerek aldıkları oto lastiklerinin, kim yada kimler tarafından ne amaçla çalınmış olabileceğini düşünen Ergin, iş yerinin kamera kayıtlarından, sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen iş yerine gelip bu hurda lastikleri çalanların araçlarını ve kişileri tespit etti.
Emniyete haber veren Ergin, bir taraftan da bu işe karışan aracı soruşturdu. Çerkezköy Belediyesi Zabıta Amirliği’ni de bilgilendiren Ergin, kısa zaman da aracın Çerkezköy’de ruhsatsız olarak faaliyet gösteren bir yere ait olduğu bilgisine erişti. Hurda lastikleri çalan kişilerin çocuk olmasından dolayı şikayetçi olmayan Ergin, “Zabıta Amirliği bahsi geçen yerin ruhsatsız olduğunu tespit etti ve hemen yasal işlemleri başlattı.  Mekan sahipleri çocukların bu eyleminden habersiz olduklarını söyleyince, bende çocuklardan şikayetçi olmadım” dedi.
Bu olayın ardından Ergin Ticaret sahibi Mustafa Ergin vatandaşlara uyarıda bulunarak, “Geri dönüşüme gitmesi gereken bu hurda lastikleri çalanlar, ucuz 2. El lastik diyerek bu lastiklere işlem yapıp, diş açıp satan uyanıklardır. Bunlar araçların eski, hurda lastiklerine tekrardan daha derin dişler yapıp lastiği güzelce temizleyip, sanki daha kullanılırmış izlenimi vermekteler. Vatandaş da lastiğin görünüşüne aldanıp ucuz diyerek bunları arabasına taktırıyor. Sonra bu lastikler beklenmedik bir şekilde seyir halinde olan aracı içindekilerle birlikte felakete sürüklüyor. Ömrünü tamamlamış lastiklerin kontrolüyle  ilgili  26357 sayılı Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yönetmeliği konuyu detaylarıyla açıklamış.

Fakat gözü paradan başka hiçbir şey görmeyen ahlaksız bazı kişiler, insan hayatına dahi kast edecek bu tip şeyler yapabilmekteler. Ben vatandaşlarımızı bu konuda bilinçli olmaya davet ediyorum.
Lütfen ne iş yaptığı belli olmayan yerlerden  ucuz, idare eder diye, araçlarına lastik almasınlar” dedi.
Ergin, ucuz diye alınıp araca takılan, daha önceden iş yerine gelmiş bir lastiği de göstererek, “Bu lastik, bir müşterimizin aracına takılmış,  gördüğünüz gibi  tekrardan diş açıldığı için, araç nerede ise tellerin üstünde gidecek duruma gelmiş. Şans eseri bu olayda bir felaket olmamış. Ama unutmamak lazım her defasında şans yüzümüze gülmeyebilir” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.