İktidar talepleri görmezden geliyor

Tekirdağ Eğitim Sen Yürütme Kurulu yazılı bir açıklama yaparak Hükümete yüklendi. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde meydana gelen olayların ardından Tekirdağ Eğitim Sen Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada iktidarın halkın özgürlük, barış ve demokrasi taleplerini görmezden gelmeye çalıştığı iddia edildi

İktidar talepleri görmezden geliyor
03 Temmuz 2013 Çarşamba 08:45

“Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Kayacık Köyü`nde yürüyüş yaparak karakol inşaatını protesto eden köylülere, askerler tarafından açılan ateş sonucu 18 yaşındaki Medeni Yıldırım hayatını kaybetti; 3`ü ağır olmak üzere 10 kişi yaralandı” diye yazılı açıklamaya başlayan Tekirdağ Eğitim Sen Yürütme Kurulu, “Diyalog ve müzakere yoluyla barış sürecinin başladığı dönemde meydana gelen olay, 11 yıllık AKP iktidarının Türkiye’nin demokratikleşmesi konusunda tutumunu bir kez daha göstermiştir. Demokratik taleplerin yaygın bir şekilde tartışılmaya açılması beklenen bu süreçte; meşru ve haklı taleplerini demokratik biçimde ifade eden sivil ve silahsız köylülere, eylemi bitirip geri dönerken hedef gösterilerek ateş açılması kabul edilir değildir. ‘Gezi Parkı` eylemlerine gösterdiği tutumla birlikte gelişen bu olay, iktidarın halkın özgürlük, barış ve demokrasi taleplerini görmezden gelmeye çalıştığını göstermektedir” ifadesini kullandı.
İKTİDAR SOMUT ADIM ATMALI
“Demokratikleşme konusunda halkların taleplerini ciddiye almayan; onları çapulcu, terörist diye aşağılayan; demokratik hakkını kullanan kesimlere güvenlik güçlerinin uyguladığı şiddeti ‘Destan yazdılar` diye savunan, sokağa çıkarak meşru taleplerini savunanlarla dış mihrakların bağlantısını kurmaya çalışan iktidar; Türkiye`nin demokratikleşmesi için henüz hiçbir somut adım atmamıştır” diyen Tekirdağ Eğitim Sen Yürütme Kurulu şunları söyledi:
CADI AVI BAŞLATILDI
“ Gezi Parkı eylemlerinde demokratik şekilde sokakları dolduranlara orantısız şiddet uygulanmakta; başlatılan cadı avında birçok kişi tutuklanmaktadır. 4 kişinin ölümüne, binlerce kişinin yaralanmasına rağmen hükümet hâlâ adım atılmamıştır. Aynı tutum 30 yıldır düğüm haline gelen Kürt sorununun çözüm sürecinde de gösterilmektedir. 30 yıldır süren savaştan sonra, barışın kalıcılaşması ve toplumsallaşması için uygun zemin inşa etmek yerine barajlar ve karakollar inşa etmek tercih edilmektedir.
İKTİDARIN SAMİMİYETİ SORGULANIYOR
Sendikal faaliyetlerinden dolayı tutuklanan sendikacıların, yaptıkları haberlerden dolayı cezaevlerini dolduran gazetecilerin, demokratik siyaset yaptığı için hüküm giyen mahkûmların serbest bırakılması beklenirken tersi olmaktadır. Roboski`de 34 vatandaşın öldürülmesiyle ilgili ailelerine verilen cezalar, Bingöl`de yaşanan tecavüz olayında şüpheli askerlerin serbest bırakılması iktidarın samimiyetini sorgulanır hale getirmiştir. En son dün Lice`de yaşanan katliam, demokratikleşme ve barış sürecinin ilerlemesi için iktidarın üzerine düşenleri yerine getirmediği takdirde; Türkiye`nin her yerinde demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinin yükseltileceğini göstermiştir. Yıllardır; emek, demokrasi ve barış mücadelesi veren Eğitim Sen olarak bu mücadelede yer alacağımızı belirtiriz.
HESAP SORULMALI
Başta karakolda görev yapan askerler olmak üzere Komutan, Kaymakam ve Vali olmak üzere halka saldırandan hesap sorulmalıdır. Gezi Parkı eylemlerinden sonra geri adım atarak referandum yapılacak diyen Başbakan; bölgede halk istemediği halde yapılan baraj ve karakol inşaatları için de referandum yapmalıdır. Türkiye`nin demokratikleşmesi için sokakta demokratik ve meşru şekilde hakkını arayan tüm kesimlerin taleplerine kulak verilmelidir. Barışın toplumsallaşması için siyasi mahkûmların serbest bırakılmalı, anadilde eğitim, sağlık hizmetleri verilmeli, seçim barajı düşürülmelidir. “

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.