İl Genel Meclis toplantısı gerçekleştirildi

Tekirdağ İl Genel Meclisi’nin Aralık ayı toplantısının üçüncü birleşimi İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekili M. Zeki Gürcün'ün yönetiminde gerçekleştirildi

İl Genel Meclis toplantısı gerçekleştirildi
09 Aralık 2010 Perşembe 00:00

Tekirdağ İl Genel Meclisi’nin Aralık ayı toplantısının üçüncü birleşimi İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekili M. Zeki Gürcün'ün yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda köy yolları kenarından geçecek fiber optik kablo döşeme işi ile ilgili sözleşme detayları görüşülüp kabul edilirken, mikro kredi ile ilgili ödenek konusu Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Mecliste ayrıca engelli vatandaşların sorunlarını çözmeye yönelik verilen önerge kabul edilerek gündeme alındı

SÖZLEŞME KABUL EDİLDİ
    Toplantıda ilk olarak köy yolları kenarından geçecek fiber optik kablo döşeme işi ile ilgili sözleşme detayları görüşülüp, Komisyonun raporu doğrultusunda sözleşme yeterli bulunarak kabul edildi.  

MİKRO KREDİ PLAN BÜTÇE’DE
    Meclis daha sonra Özel İdare 2011 yılı bütçesine yoksullara mikro kredi verilmesi için konulmuş olan 40 bin TL ödenek ile ilgili görüşülürken, konuyla ilgili olarak hazırlanan ‘Ödeneğin harcama esas ve usullerini gösteren yönetmelik’ incelenmek üzere Plan Bütçe ile İçişleri Komisyonlarına havale edildi.

 ENGELLİ VATANDAŞLAR GÜNDEME ALINDI
    Engelli vatandaşlarla ilgili Meclise verilen önergenin kabulü ile gündeme alınan Belediye sınırları dışında, köylerde yaşayan engelli vatandaşların saptanması ve bu kişilere akülü tekerlekli sandalye dağıtılması konusu görüşüldü. Konu gerekli inceleme ve çalışmaların yapılması için Plan Bütçe Eğitim ile Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonlarına havale edildi.
Meclis Başkan Vekili M. Zeki Gürcün Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Meclis adına tüm engelli vatandaşlara seslenerek, engellilerin sorunlarının çözümünde Tekirdağ İl Genel Meclisi’nin her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu ifade etti. 2009 yılı faaliyetlerine ilişkin olarak İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu’nun saptamış olduğu eksikliklerin giderilmesi ile ilgili genel sekreterlikçe hazırlanan raporun okunup Meclise bilgi sunulmasından sonra M Zeki Gürcün birleşimi kapattı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.