İL TRAFİK KOMİSYONU DEĞİŞİKLİKLE ONAYLADI

Belediye Başkanı Ali Ertem, şehir içi toplu ulaşım hizmeti veren minibüslerin Halk Otobüslerine dönüştürülmesi için Tekirdağ İl Trafik Komisyonu'ndan iznin çıktığını açıkladı. Ertem, İl Trafik Komisyonu'nun 'Ayakta yolcu' almaya müsaade etmediğini belirtti. Ertem, "İl Trafik Komisyonu 25 artı 1 olmak üzere Halk Otobüsleri'ni onayladı" dedi

İL TRAFİK KOMİSYONU DEĞİŞİKLİKLE ONAYLADI
02 Şubat 2013 Cumartesi 08:53

Çerkezköy'de mavi minibüsler önümüzdeki günlerde Halk Otobüsleri'ne dönüşmeye başlayacak. Yaklaşık bir yıldır üzerinde yürütülen çalışmalar Tekirdağ İl Trafik Komisyonu'nun 22 Ocak Salı günü yapılan toplantısında karara bağlandı. İl Trafik Komisyonu Çerkezköy'de Halk Otobüsü için onayı verdi.

AYAKTA YOLCU ALINMAYACAK

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Halk Otobüsleri ile ilgili olarak yürütülen çalışmaların İl Trafik Komisyonu'nun onayı ile sonuçlandığını söyledi. Belediye Başkanı Ertem, "Daha önce Belediye Meclisi'nden aldığımız karar değiştirilerek İl Trafik Komisyonu tarafından Halk Otobüslerine izin verildi. İlk kararımızda ayakta yolcu alınması öngörülüyordu. İl Trafik Komisyonu bunu kabül etmemişti. İl Trafik Komisyonu ayakta yolcu istemiyordu. Bizde bu düzenlemeyi değiştirdik. Şimdi 25 artı 1 olmak üzere sadece oturma düzenine göre otobüslerin çalıştırılmasına izin verildi" diye konuştu. 

Bu düzenlemeyle birlikte Halk Otobüsleri mevcut 25 koltuk ve şoför dışında yolcu taşıyamayacağını belirten Başkan Ertem, uygulamanın önümüzdeki günlerde peyder pey hayata geçirileceğini söyledi. Bu kapsamda Çerkezköy'de mevcut 55 mavi minibüs Halk Otobüsü'ne dönüştürülecek.

SEÇİMLERE KADAR BİZİM DENETİMİMİZDE

Ulaşım hizmetleri Tekirdağ'ın büyükşehir olmasıyla birlikte il genelinde tek bir merkezden yürütülecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde kurulacak Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKM) tarafından tüm Tekirdağ merkez ve ilçeler ile beldelerinde toplu ulaşım hizmetleri kontrol ve denetimi yapılacak. Başkan Ertem, "Tekirdağ resmen Büyükşehir olup Ulaştırma Komisyon Merkezi tarafından tüm ulaşım hizmetlerinin verilmeye başlayıncaya kadar, Çerkezköy Belediyesi olarak ulaşım hizmetlerinin yürütülmesinde denetim ve kontrollerimizi sürdüreceğiz. 

Gerektiği takdirde özellikle güzergahlarla ilgili bir ihtiyaç doğması halinde Çerkezköy Belediyesi olarak gerekli kararları alacağız. Aksi takdirde artık ulaşımla ilgili yapılacak yeni bir düzenleme olmayacak. Seçimlere kadar böyle devam edecek. Seçimden sonra kurulacak UKM, nasıl bir sistem uygun görürse mevzuatlar çerçevesinde o sistemle toplu ulaşım hizmetleri verilecek. Ancak UKM'de yine Çerkezköy Belediyesi'nden de bir temsilci bulunacak" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.