İlaçlama çalışmaları artarak sürdü

Çerkezköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kent genelinde gerçekleştirilen larva ve uçkun ile mücadele çalışmaları Kurban Bayramında artarak devam etti.

İlaçlama çalışmaları artarak sürdü
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
12 Temmuz 2022 Salı 16:30

Yaz aylarının gelmesi ve hava sıcaklıklarının artması ile birlikte özellikle dere kenarları ve sulak alanlarda larva ve uçkun ile mücadele çalışmalarına ağırlık verildiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı  Vahap Akay, “Belediyemiz bünyesine 2 yıl önce kattığımız larva ve uçkun ile mücadele aparatlarıyla daha hızlı ve seri şekilde sulak alanlar ile yeşil alanları ilaçlayarak larva ve uçkunların üremelerinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca Kurban Bayramı nedeni ile kurban kesim yerlerinde larva mücadele çalışmalarına ağırlık vererek, buraları düzenli olarak ilaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

KENT GENELİNDE DEVAM EDİYOR

Larva, uçkun ve haşerelere karşı mücadelenin yaz boyunca süreceğini belirten Akay, “Periyodik aralıklar ile larva ve uçkun mücadelemiz kentimiz genelinde devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekiplerimiz tespit edilen alanlar dışında vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda da larva, uçkun ve haşere mücadelesini sürdürüyor” açıklamasını yaptı.

SEVİMLİ DOSTLARIMIZI BAYRAMDA UNUTMADIK

Kurban Bayramı nedeni ile sokakta yaşayan sevimli dostlarımızın da unutulmadığını ve düzenli olarak beslenmelerinin yapıldığını kaydeden Akay, “Sokak hayvanlarımızı da Kurban Bayramı’nda unutmadık. Kentimizin belirli noktalarında bulunan mamamatikleri düzenli olarak kontrol ediyor ve sevimli dostlarımızın yiyecek ihtiyacını karşılıyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.