İLÇE OLMADAN 50 DERNEK KURULDU

Geçtiğimiz yıl sonunda yayımlanan Resmi Gazete'deki yasa ile birlikte İlçe olan Kapaklı'da sosyal faaliyetlerde oldukça ilerde. Kapaklı ilçeliğe 50 dernekle adım atarken, lokal sayısının da 18 olduğu öğrenildi. 2012 yılı içerisinde 2 yeni dernek kurulurken, iki dernekte fesh oldu.

İLÇE OLMADAN 50 DERNEK KURULDU
08 Ocak 2013 Salı 08:14

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçe statüsüne geçen Kapaklı’da sosyal faaliyetlerde oldukça fazla. Belde sınırları içerisinde faaliyet gösteren dernek sayısı 50'yi bulurken, bu derneklerin içerisinde faaliyet gösteren lokal sayısı da 18’e yükseldi. 2012 yılı içerisinde Kapaklı'da iki yeni dernek kuruldu, iki dernek de fesh oldu.
50 DERNEK BULUNUYOR
Çerkezköy Dernekler Büro Şefliği'nden alınan bilgiye göre; 2012 yılı sonunda Kapaklı'daki dernek sayısı 50. Bu 50 dernekten 16’sını hemşeri dernekleri oluştururken, 10’unu da Cami Yaptırma ve Yaşatma Dernekleri oluşturuyor. Kapaklı’da spor amaçlı 4 dernek, 2 okul yaptırma ve yaşatma derneği, 15 sosyal ve kültürel dernek, işadamları derenği ve 2 de spor kulübü taraftar derneği faaliyet gösteriyor. Kapaklı'da geçen yıl faaliyet gösteren derneklere iki yeni dernek daha katıldı. 2012 yılı içerisinde iki dernekde fesh oldu. Yeni kurulan dernekler Kapaklı Giresunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kapaklı Kırklareliler Derneği’ni oldu. Fesh edilen dernekler ise Çerkezköy Bartınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kapaklı Şubesi ile Ticaret ve Sanayi Girişimcileri Derneği’ni oldu.
LOKAL SAYISI 18
Kapaklı'da faaliyet gösteren dernekler içerisinde 18 tane de lokal bulunuyor. Bu lokallerden 1'i içkili, 7'si ise içkisiz statüsünde faaliyet gösteriyor. Lokali bulunan dernekler şunlar: Kapaklı Spor Kulübü Derneği, Samsunlular Derneği, Kapaklı Güzelleştirme Derneği, Kapaklı Fenerbahçeliler Derneği, Trakyalı Edirneniler Derneği, Kapaklı Galatasaraylılar Derneği, Kapaklı Organize Çalışanları Yardımlaşma Derneği, Trakya Şehir ve Beldeleri Yardımlaşma Derneği, Ordu İli İlçeleri ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Evrencikler Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Kapaklı Şubesi, Gümüşhacıköy İlçesi ve Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Meriç Kavaklı Köyü Yardımlaşma Derneği, Kapaklı Bartınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çerkezköy Petrol İş Sendikası Üyeleri Eğitim Kültür Derneği, Kapaklı Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Son Durak Gençlik Derneği, Çerkezköy Anadolulular Derneği.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.