İlgili gazeteyi hedef alarak ‘Görüntüler montaj’ dedi

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Çerkezköy Bakış Gazetesi’nin ‘Bu ne iki yüzlülük!..’; Gazetemizin de ‘Çan'da destek; Çerkezköy'de protesto!’ başlığıyla verdiği ve Serfiçe’nin yeni nesil termik santrallerle ilgili Çan’da ve Kapaklı’da yaptığı tezat açıklamaları okuyucularımızla paylaşmıştık. İlgili açıklamaları içeren video ve metinden oluşan habere cevap vermek için basın açıklaması düzenleyen Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, yaptığı açıklamada videonun montaj olduğunu ve kesilmemiş halinde farklı ifadeler kullanıldığını savundu. Öte yandan, Serfiçe’nin açıklamaları esnasında, haberi ilk paylaşan Çerkezköy Bakış Gazetesi’ni hedef alan ithamlarda bulunması ise Serfiçe’nin ilgili gazete hakkında yorum yapmak için mi yoksa kamuoyunu aydınlatmak için mi basın mensuplarıyla bir araya geldiği ise merak konusu oldu.

İlgili gazeteyi hedef alarak ‘Görüntüler montaj’ dedi
07 Aralık 2017 Perşembe 20:41

YAZILI BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Çerkezköy Kent Konseyi konferans salonunda yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “Atatürk’ün 83 yıl önce, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği bir günde, seçilerek geldiğim Çerkezköy kent konseyi başkanlığına, başkan sıfatıyla bulunan bir kadın olarak uğradığım haksızlığı dile getirmek için karşınızdayım.
TEK AMACIM KENTİMİZİN MENFAATİ
Bakış Gazetesi’nde dün hakkımda çıkan haberi okudum. Çan ziyaretimizde yapılan çekimi de izledim. Çerkezköy gibi nadir ve özel bir kentin Konsey Başkanıyım. Siyasi görüşüm ne olursa olsun, bu çatı altında buluşan herkes ile tek ortak amacım var , o da kentimizin menfaatidir. Ön yargılı olsaydım, bu davete katılmazdım. Bakanlıktan Kaymakamlığımız aracılığı ile gelen bu davetini kabul etmezdim. Yine art niyetli olsaydım, Çerkezköy'de düzenlenen toplantıya katılmazdım. 
ALGI YARATMAYA YÖNELİKTİR
06.12.2017 Çarşamba günü 12:39 itibari ile Bakış Gazetesi sanal haber yayınında kullanılan çekim , T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı – Stratejik İletişim Danışmanı Sn. Sevda GÜNER tarafından , Çan Gezisi sonunda , katılımcılarla yapılması planlanan bir çekimdir. Kendilerine direkt değil, röportaj verdiğim Eyüp Eyüp  (T.C.Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nda Elektrik Üretim A.Ş. / Kurumsal İletişim Müdürü ) arayarak , çekimin montajsız, orijinal / ham halini tarafıma göndermelerini talep ettim. Çekimin Enerji Bakanlığı’nca sözde başlatılan iletişim için, yapıldığı söylendi. Haberin çıktığı Gazete’nin bu konuda nasıl bir özelliği var, bakanlığın çekimini nasıl elde etmiş bu farklı bir sorum… Etmiş de doğru edeymiş keşke. Hakkımda yapılan bu haber, ‘haksız, gerçek dışı ve kişilik haklarımı zedeleyen bir durumdur. Çekimin üzerinde oynanması, izleyenler tarafından ‘ÇERKEZKÖY’DE TERMİK SANTRAL TARAFTARI’ algısı yaratmaya yöneliktir. Aynı söylemi Çan'a gitmeden de yaptım, Çan'da da yaptım, Kapaklı'da da yaptım ve bu konudaki fikrim asla değişmeyecek. 
NİYETİNİN KÖTÜ OLDUĞUNU İZLEDİM
Biz Çerkezköy'de yapılması planlanan Termik Santral üzerine bilgilendirilmek için Çan'a davet aldık. Yine ve hala iyi niyetimle , bizi karşılayan, anlatımda bulunan, şahsen katılarak bizlerle birebir konuşan EÜAŞ Genel Müdürü Sn.Nevzat Şatıroğlu başta olmak üzere, T.C.Enerji ve Tabi Kaynaklar  Bakanlığı – Stratejik İletişim Danışmanı Sn. Sevda GÜNER ve organizayondaki görevli herkese teşekkür ediyorum. Ve dönüşümde Sevda Hanım özellikle bilmeli ki, kendisinin ne kadar dinamik, iletişimde başarılı biri olduğunu yakın çevremle paylaştım. Kadınlarımızın başarısının az olduğu ülkemde, bir kadın olarak kendisi ile gurur duydum. Ta ki , Çerkezköy'deki toplantıda konuşmaya başlayana kadar. O zaman tavrının, tarzının ne kadar yanlış, niyetinin de kötü olduğunu üzülerek izledim. Benim Çerkezköy için Trakya için Termik Santraller konusundaki tavrım net! Hayır, bunu Çan'dan önce de, Çan'da da, şimdi de söylüyorum. HAYIR. Devletin ilk defa yaptığı halkla iletişim kurma deneyimi de, maalesef kötü niyetli yetkililerce sabote edilmiş durumda. Çünkü iletişim tek taraflı olmaz. Benim istediğime gelene kadar, karşı tarafa diretmekle, anlatmaya çalışmakla ve anlamaya zorlamakla olmaz. Dün çok küçük bir gruptuk. Sanıyorlarsa Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe'nin çekimini montaj yaparak, istedikleri kesitleri alarak yayınlarız ve bu konu kapanır, Çerkezköy'e de Termik Santrali kurarız, çok büyük hata ederler. Ha yok sadece dün vermiş olduğumuz etkiye tepki nedeniyle beni kötülemek, kötü göstermek adına bir avuntu, bu da bahsettiğim, tek taraflı iletişim ta kendisi ve kişilik hakları konusunda bir hukuksal süreç başlatır…
TERMİK SANTRALİ ÇERKEZKÖY’DE HAYATA GEÇİREMEYECEKLER
Çan’da en çok soru soran bendim. Israrla neden Çerkezköy diyen bendim, sonuçta 'fikriniz değişti mi sorusuna?' Hiç düşünmeden 'hayır' diyen bendim. Bu durumda şahsıma attıkları iftira sadece yaptıkları haberde kalır. Benimle Çan'da olan bir otobüs dolusu insan da , neler yaşandı, konuşuldu biliyor. Ve samimiyetle söylüyorum benim bu konudaki durum değerlendirmem şu; bakanlık, yönetim termik santrali Çerkezköy'de hayata geçiremeyecek. Ve Çerkezköy'den , gelmeye çalıştıkları - çabaladıkları gibi çıkıp gidecekler. İşte o noktada ben ve bahse konu Gazete yaşadığımız yer olan Çerkezköy'de olacağız. Yüz yüze bakacağız. Kaldı ki termik santral siyasetin, tarafın hiç olmaması gereken bir konu. Bu tavrına devam ederse , Bakış Gazetesi Çerkezköy'de kepenk kapatıp, terk etmek zorunda kalır. 
DAHA DETAYLI İNCELEMELERDE BULUNUN
Biz Çan'a kavga etmeye girmedik, bağırmadık çağırmadık. Konuşarak birbirimizi anlamayı denedik. Ve yine o gün tartıştığımız, üzerimize yapıştırıldığı gibi her şeye muhalefet olmadığımızı ispatlamaya gittik. Çerkezköy için aklın yolunu göstermeye gittik. Çan'da onca önerimiz oldu; bu sadece enerji bakanlığının sorumluluğu değil, sağlık bakanlığını, çevre bakanlığını dahil edelim dedik. Bölgemizde daha detaylı incelemelerde bulunun, anket yapın, hava ölçümleri yapın, sanayinin olumsuz etkilerini gözlemleyin dedik. Konumuz Çerkezköy’de yapılması planlanan Termik Santraldi. Termik santraller teknolojik açıdan nereye geldi, Çan  Termik Santral nasıl bir tesis , konumuz bu değildi. İtirazımız buna değildi. Biz kendi davamıza HAYIR dedik. Burada şahısları konuşmuyoruz. Burada Çerkezköy'e yapılması planlanan ama Çerkezköy'ün hiçbir yapısına oturtulamayacak bir termik santrali konuşuyoruz.
SANTRALİ BIRAKTI; GAZETEYİ HEDEF ALDI
Çan Gezisinin üzerinden onca zaman geçmiş, Kapaklı basın bilgilendirmesinin üzerinden onca zaman geçmiş , bugün bu haberin , bu şekli ile yayınlanmasını manidar buluyorum. Malum Gazetenin sahibinin Çerkezköy Adalet Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Abdullah Öge'nin olması , kendilerine haksız haber yapma hakkını vermez. Tüm Çerkezköylü hemşehrilerimizden rica ediyorum, Bakış Gazetesinin yayınlarını, başlıklarını bir incelesinler. Kaç tane kentimiz menfaatine haber okuyabilecekler? Kaç tane Çerkezköy'ün ana sorunlarına yer verilmiş ; eğitim gibi...  Tüm bu nedenlerden konunun tamamen şahsıma yönelik karalama propagandası olduğuna inanmaktayım. Şantaj, montaj hikayelerinin Fetöcülük ile bittiğini sanıyorduk. Rica ediyorum bu tarz oyunlardan vazgeçelim. Hedef Termik santral mi, Funda Serfiçe mi yoksa Cumhuriyet Halk Partisi mi? 
KENT KONSEYİNDE SLOGAN OLUŞTURDUK
Haber kaynağı Gazeteye soruyorum , benim röportajıma montaj yapmışlar mı, yapmamışlar mı? Yapmadıklarını iddia ediyorlarsa , aradaki geçişleri bana buradaki bilirkişi basın mensupları söyleyebilir mi? Ve eğer burada montaj yapmadık diyorlarsa asıl ikiyüzlü kendileridir. Biz kent konseyinde bir slogan oluşturduk ; 'enerjimiz bizim bağımsızlığımızdır, madenlerimiz ise zenginliğimiz.'
DAĞDAN GELENİN BAĞDAKİNİ KOVMA EĞİLİMİ VARDI
Ankaradan gelenler misafirlerimizdi, Çan'da bizi çok güzel misafir ettiler. Ancak buradaki tavırlarında 'dağdan gelenin bağdakini kovma ' eğilimi vardı. Herkes gibi beni de rahatsız etti. Olayların daha kötüye gitmemesi adına yapılması gerekeni yaptım. Sonuçta fikirler ne olursa olsun, üslup en önemli şeydir iletişimde. 
HAM GÖRÜNTÜYÜ TALEP ETTİ
Umarım bir sonraki toplantımızda, tam ve ham video görüntüsünü birlikte izleriz. İlgili kişileri  telefon ile arayarak, nazikçe görüntünün tamamını istedim, sizinle paylaşmak adına. Henüz bir  dönüş olmadı. Bahse konu gazeteye gönderilmiş ise, şuan orijinalini bizlerle paylaşmasını rica ediyorum. 
NEDEN?
Allah aşkına nasıl bir durumdur bu? Davet alıyorsunuz, hem de Bakanlıktan, korkmadan gidiyorsunuz, yaklaşıma samimiyetle inanıyorsunuz, anlatılanları dinliyorsunuz ve program sonunda size mikrofon uzatılıp, sorular soruluyor. Yine korkmadan soruları inandığınız şekilde cevaplıyorsunuz. Bölgenizin, ilçenizin sorununu, durumunu, yetkililere aktarabildiğinizi düşünüyorsunuz. İletişim kurabilmenin mutluluğunu yaşıyorsunuz. Derken bir bakıyorsunuz anlattıklarınız montajlanmış... neden ? Dün itibari ile bu soruyu soruyorum , neden? Neden benim gösterdiğim korkusuzlukla verilmemiş röportajım ? Olduğu gibi? Bu hangi meslek ahlakına uygun? 
VATANDAŞ OLARAK KİME GÜVENECEĞİZ
İnsanlara zarar vermek, incitmek, iftira atmak çok kolay. Öyle günler yaşıyoruz ki montajlı ifadeler, belgelerle insanlar suçlanıyor... ben kaygı içerisindeyim.  Vatandaş olarak kime güveneceğiz? Devlet çok yüce bir makam, onun temsilcileri yanlış yapar mı? 
TAMAMLAYACAK SORUMLULUKLARIM VAR
Bugün şahsıma yapılan ;  'çanda öyle, Çerkezköy de böyle' , u dönüşü yaptı, 'destekledi', 'ikiyüzlü' yani yalan söyledi, tutarsız davrandı , akılları karıştırdı suçlamaları ile karşı karşıyayım. Vatandaş Funda Serfiçe olarak bu iftiraları önemsemiyorum. Çünkü o sadece ilçesinin menfaati için savaşıyor. Başka hesapları yok. Ama hiç kimse ve kurumun , bahse konu gazetenin önemle vurguladığı , Tekirdağ Büyükşehir ve Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi , üstelik Cumhuriyet Halk Partisini temsilen sıfatımla şahsımı karalamasına müsaade etmem. Daha yapacak görevlerim, tamamlayacak sorumluluklarım var. Kimsenin bu kimliğine leke sürmesine izin vermem.”
GÖRÜNTÜLER ‘MONTAJ’ DEDİ
Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe açıklamalarını tamamlamasının ardından, ilgili videoyu basın mensuplarıyla birlikte izleyerek, kesildiğini söylediği görüntülerin öncesinde farklı şeyler ifade ettiğini ancak; videonun montajlanmış halinden sonra termik santrale karşı değilmiş gibi bir algı oluştuğunu iddia etti.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.