İnternet cafelere bir uygulama daha

İnternet cafe işletmecilerine elektrik zammından sonra kötü bir haber daha geldi. İş yerlerinde isteyen herkese ücret karşılığı internet kullanımı sağlayan internet cafe işletmecileri, yayınlanan genelgeye göre artık İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcı İzni Belgesi alması gerekiyor.

İnternet cafelere bir uygulama daha
08 Kasım 2008 Cumartesi 00:00

17 EKİM'DE BAŞLADI

İnternet toplu kullanım sağlayıcı izin belgesinin alınmasının zorunlu olduğunu ve almayan işletmeciler hakkında uygulama yapılacağını belirten Telekominikasyon İletişim Başkanlığı internet cafe işletmecilerinin belgeyi almaları gerektiğini belirtti.

17 Ekim 2008 tarihinde başlayan İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcı İzin Belgesi alımının 10 Kasım'da sona ereceğini belirten Telekominikasyon İletişim Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada "Malumları olduğu üzere İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları hakkında yönetmelik 1/11/2007 tarihli ve 26687 sayılı Resmi Gazete'de yayınlarak yürürlüğe girmiştir.

İZİN BELGESİNİN ALINMASI ÖNGÖRÜLMEKTE

Yönetmeliğin geçici 1. maddesinde halen faaliyet icra eden ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcılarının, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde, yani 23 Kasım 2007 tarihine kadar izin belgelerini temin etmekle yükümlü oldukları ifade edilerek, mevcut ticari amaçlı toplu kullanım sağlayıcılarının en kısa sürede izin belgesi almaları öngörülmektedir. Bu bakımdan mülki amirliklerce mevcut ticari amaçla toplu kullanım sağlayıcılarının Yönetmeliğin 6. maddesinde belirtilen ve Ek-1'inde yer alan izin belgesini almalarının sağlanması ve Yönetmeliğin 12. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca bu belgelerdeki bilgilerin alındığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına gönderilmesi işlemlerin yürütülmesi için büyük önem arz etmektedir.

IP NUMARALARI İLE FİLTRELEME YAZILIMLARI DA İSTENİYOR

İzin belgesinin 19. bölümünde kullanılan sabit IP'lerin mutlaka belirtilmesi, 17. ve 18. bölümlerindeki bilgilerin girilmesi hususunda ise Başkanlığımızca onaylanan filtreleme yazılımı bulunmadığından bahisle halihazırda kullanılan filtreleme yazılımları ve filtreleme donanımları yazılarak tamamlanması gerektiği değerlendirilmiştir. Filtreleme yazılımları ile logların doğruluğunu, bütünlüğünü ve gizliliğini sağlayan yazılıma ilişkin çalışmalar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca sürdürülmekte olup, daha sonra Başkanlıkça internet sayfasından (www.tib,gov.tr) ilan edilecektir."

BELEDİYE VE DERNEKLER MASASI DENETİM YAPACAK

İnternet cafe işletmecilerinin belgeyi alıp almadığının kontrolünün ise Çerkezköy'de, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ile Çerkezköy Dernekler Büro Şefliğinin yapacağı belirtildi. Yönetmelik olarak yayınlanan toplu internet sağlayıcı belgesi alma zorunluluğunun 10 Kasım 2008 tarihinde sona ereceği ve adı geçen iki kurumun denetiminde eksik evrak bulunması halinde ceza işlemi uygulanacağı belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.