İrmed çalışanları Meme Kanseri’ne dikkat çekti.

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı sebebiyle İrmet Hospital çalışanları pembe maske ve pembe kurdela takarak farkındalığa dikkat çekti.

İrmed çalışanları Meme Kanseri’ne dikkat çekti.
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
12 Ekim 2020 Pazartesi 12:52

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rahmi Kaya “Meme Kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türlerinin başında gelmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her 8 kadından 1’i meme kanserine yakalanmaktadır. Risk faktörlerini en aza indirecek hayat tarzı değişikliklerinin yanı sıra hastalığın erken teşhisine yönelik yapılan meme kanseri taramaları hastalığın risklerini azaltmada en etkili yöntemdir. Erken evrede fark edilen meme kanserlerinde başarı oranı % 90’ın üzerindedir. Bu anlamda her kadına büyük görev düşmektedir. Her kadının 20 yaşından itibaren meme ultrasonu, 40 yaş ve üzerinde ise mamografi çektirmeyi ihmal etmemelidir.” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.