İŞ GARANTİLİ LİSE'YE ÇOK ÖZEL BİR DE BİNA YAPILACAK

2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda açılan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi ilk yarı yıl tatiline girmeye hazırlanıyor. Türkiye'de pilot olarak açılan iki okuldan biri olarak eğitim ve öğretim hayatına başlayan ve ilk dönemini tamamlamak üzere olan okulda sanayicilerin desteği ile yüzde yüz burslu olarak 87 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor.

İŞ GARANTİLİ LİSE'YE  ÇOK ÖZEL BİR DE  BİNA YAPILACAK
18 Ocak 2013 Cuma 08:12

İLK YARI SORUNSUZ GEÇTİ
Yaklaşık iki hafta sonra Şubat tatiline girmeye hazırlanan okullar arasında bu yıl bir tanesi varki Türkiye'de pilot olarak seçilen iki okuldan biri. 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı başında açılan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi, 87 öğrencisiyle ilk dönemini geride bırakmak üzere. 4 bölümden oluşan okulda sanayi için personel yetiştiriliyor. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Ömer Sarıoğlu başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan'ın gayretleri sonucu geçen yıl eğitim ve öğretim yılı başında açılan lisenin ilk yarıyı nasıl geçirdiğini Okul Müdürü Hasbi Altuntaş açıkladı.
Okul Müdürü Hasbi Altuntaş "Beklediğimizden daha iyi bir süreç geçirdik. Eğitim ve öğretim sürecinde öğrencilerimiz uyum sürecini yeni okul olmamıza rağmen çok iyi geçirdi. Okulumuzda 87 öğrenci bulunuyor. Bunlardan 20'si kız, 67'si erkek öğrenci. Okulumuzda 4 bölüm bulunuyor. 23 öğrenci Endüstriyel Otomasyon Bölümü'nde, 23 öğrenci Elektrik Elektronik Bölümü'nde, 21 öğrenci Makine Teknolojileri Bölümü'nde, 20 öğrenci de Tekstil Teknolojileri Bölümü'nde okumakta" dedi.
TEKNİK İMKANLARIMIZ TAM
Okulun kadrolu öğretmenlerinin yanı sıra saat ücreti karşılığında eğitim veren öğretmenlerin nezaretinde eğitimlerin gerçekleştiğini anlatan Müdür Altuntaş, "14 kadrolu öğretmenimiz bulunmakta. Ayrıca Çerkezköy'deki devlet okullarında başarılı olan öğretmen arkadaşlarımızdan saat ücreti karşılığında öğretmen görevlendirilmesi de yapıldı" dedi. Okulun teknik donanımı hakkında bilgi veren Altuntaş, "Okulumuz tam teknik donanıma sahip. Fizik, Kimya ve Biyoloji olmak üzere 3 laboratuarımız var. 4 bölüm için sınıfımız, kütüphanemiz, proje sınıfları ve idari servislerimiz mevcut. Bunun dışında konferans salonu ve spor tesisleri olarakta Organize Sanayi Bölgesi'nin imkanlarından yararlanıyoruz" açıklamasını yaptı.
TÜRKİYE'DE İKİ OKULDAN BİRİ
Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk kez Organize Sanayi Bölgelerine yönelik başlattığı uygulama kapsamında açılan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi, Türkiye'de iki okuldan biri oldu. Okul Müdürü Altuntaş, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Sezonu'nda ilk kez açılan okullardan biriyiz. Şu anda sadece Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde ve bir de Ankara'da aynı mevzuat kapsamında eğitim ve öğretime katılan okul var. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi pilot okul olarak açıldı. Bu okullar ilerleyen yıllarda Türkiye'de yaygınlaşacaktır" diye konuştu.
İŞ GARANTİLİ OKUL
Öğrencilerinin mezun olduklarında önlerinde çok fazla imkanın bulunacağını belirten Altuntaş, sözlerine şöyle devam etti: "Bu okul sanayicinin kendine güvenen yetenekli yetişmiş kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amaçlı planlanan bir proje okuludur. Öğrencilerimiz okullarımızda normal Anadolu Teknik Lise programını okumakla beraber yabancı dil ağırlıklı bir eğitim de alıyorlar. Okuldan mezun oldukları zaman istedikleri taktirde fabrikalarda çalışacakları gibi mezun oldukları alanlarda Meslek Yüksek Okulları'na sınavsız girebilecekler. Üniversite sınavında gösterecekleri başarıya göre de 4 yıllık fakültelerde de okuma imkanına sahipler. Ancak bu okulun asıl amacı ÇOSB bünyesinde bulunan sanayicilerimizin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak. Bu ihtiyaçlarını gidermektir."
ÖĞRENCİLER SANAYİ İLE İÇİÇE OKULU BİTİRECEK
Öğrencilerin 3. sınıftan sonra ÇOSB içerisinde sanayi kuruluşlarında staj yapmaya başlayacağını hatırlatan Müdür Altuntaş, "9. sınıfta ortak dersler veriliyor. 10'ncu sınıftan sonra öğrencilerimiz branşlara ayrılacaklar. 11 ve 12. sınıfta ise sanayide staj yapmaya başlayacaklar. Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda uyguladığı müfredata göre eğitim yapıyor. Ayrıca 2. dönemden itibaren Kariyer Günleri adı altında OSB içerisinde faaliyet gösteren fabrikalarımıza öğrencilerimizle birlikte ziyaretler düzenleyeceğiz. Fabrika ortamanı öğrencilerimize tanıtacağız. Başarılı olan yönetici ve sanayicilerimizi okulumuza davet edip tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmalarını sağlayacağız" diye konuştu.
EKOSİSTEME DUYARLI OKUL BİNASI YAPACAKLAR
ÇOSB, bu yıl ilk kez eğitim ve öğretime açılan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi için çok özel bir bina yapmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki Mart ayında yapımına başlanması planlanan yeni okul binası için ABD'de 'Leed sertifikalı' olarak bilinen eko sisteme duyarlı 'Yeşil bina' adı da verilen okul binası yapılacak. ÇOSB'nin yeni Bölge Müdürlüğü Binası'na taşınmasıyla birlikte Eylül ayında Bölge Müdürlüğü eski Hizmet Binası'nı okula dönüştürülmüştü. Yeni okul binası tamamlanıncaya kadar Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi bu binada eğitim ve öğretim hayatını sürdürecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.