Ispartakule-Çerkezköy Hızlı Tren Projesi İçin 450 Milyon Avro Kredi tamamlandı

Asya Altyapı ve Yatırım Bankası (AIIB), Ispartakule-Çerkezköy demiryolu projesi için Türkiye’ye 300 milyon avroluk kredi vereceğini açıkladı.

Ispartakule-Çerkezköy Hızlı Tren Projesi İçin 450 Milyon Avro Kredi tamamlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
22 Aralık 2021 Çarşamba 18:07

İstanbul’u Kapıkule sınırından Trans Avrupa Ulaştırma Ağları’na bağlayacak olan Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesinin 67 km uzunluğundaki Ispartakule-Çerkezköy kesiminin inşasının finansmanı için ikinci kredi onayı alındı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) temin edilen ve 16 Kasım 2021 tarihinde imzalanan 150 milyon Avro Dış Finansman Anlaşmasına ek olarak, Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan (AIIB) temin edilen 300 milyon Avro Dış Finansman Anlaşması da 8 Aralık 2021 tarihinde onaylandı. Böylece proje için toplam 450 milyon Avro dış kredi sağlanmış oldu.

Ispartakule-Çerkezköy kesiminin yapımı için temin edilen bu yeni krediler ile İstanbul-Avrupa arası demiryolu hattını, yük ve yolcu taşımacılığında yüksek standartlara ulaştırmaya ve hızlı tren hattının 229 km daha genişletmeye yönelik önemli bir mesafa kat edilmiş oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.