İşte yer altı çöp konteynırlarının hali

Çerkezköy Belediyesi Atatürk Caddesi üzerine dev yer altı çöp konteynırları koydu ki çöpler etrafa saçılmadan toplansın. Ancak kimi vatandaş çöplerini konteynır dışına bıraktı, kimisi de yer altı çöp konteynırlarını yaktı!

İşte yer altı çöp konteynırlarının hali
01 Mart 2014 Cumartesi 07:34

Çerkezköy Belediyesi'nin modern uygulamalarından 'Yer altı çöp konteynırlarından’ dumanlar yükselmeye başladı! Kimi vatandaş çöplerini konteynırların kenarına bırakırken, kimi yanıcı maddeleri içine boşalttı.
BU KADARIDA OLMAZ Kİ
Belediyelerin evsel atıkları toplamak için kullandıkları çöp konteynırlarının başına gelenler henüz uygulamaya koyulan 'Yer altı çöp konteynır'larına da uygulanmaya başladı. Çerkezköy Belediyesi pilot uygulama olarak başlattığı 'Yer altı çöp konteynırlarının kullanımına başlanalı birkaç ay oldu. Atatürk Caddesi başta olmak üzere Uğur Mumcu Caddesi, Hükümet Caddesi ve Kapalı Otopark yanı olmak üzere birkaç bölgeye koyulan 30 yer altı çöp konteynırı Belediye'ye başka bir sorumlulukta yükleyecek gibi. Çöp konteynırlarının kullanımı konusunda vatandaşların bir an önce eğitilmemesi durumunda, yeni uygulamanın fazla uzun ömürlü olmayacağı objektiflerimize yansıyan bu görüntülerle netleşti. Öyle ki dev çöp konteynırlarının ağzını açıp içine çöplerini boşaltmayan vatandaşlar, yine eski alışkanlıklarını sürdürüyor. Çöp konteynırlarının yanına çöp atmaktan vazgeçilmeyeceği Atatürk Caddesi'ndeki bu çöp konteynırının hemen yanı başına bırakılan çöplerle kendini gösteriyor.
DUMAN DUMAN YANIYOR
Vatandaş eski alışkanlığını yer altı çöp konteynırlarında da sürdürürken, belediyenin bu çöp konteynırlarının kullanımı için de bir eğitim vermesi gerekiyor. Uğur Mumcu Caddesi üzerinde bulunan otoparkın hemen yanındaki yer altı çöp konteynırından da geçtiğimiz günlerde dumanlar yükseliyordu. Yanan atıkları dev çöp konteynırına atan vatandaşların en kısa sürede ciddi bir eğitimden geçirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde kısa sürede Çerkezköy Belediyesi başlattığı yeni uygulamanın faturasını ağır ödeyecek. Vatandaşın cebinden ödenen vergilerle alınan bu yer altı çöp konteynırlarının bilinçsizce kullanılması tepki topluyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
bu konteynırların doğalgaz boru hattına yakınlığı bilinmekte,bu alevlerin oluşturduğu tehlike görmezden gelinmemeli.
Avatar
SIRADAN BİRİ - 10 yıl önce
halkin spor i̇hti̇yaci da düşünülerek merdi̇venli̇ yapilmiş. cadde de anit gi̇bi̇ler. oyum sana ali̇.
Avatar
esnaf - 10 yıl önce
cadde üzerindeki bazı binalar kömür kaloriferi yakıyor. yani caddede zaten kömür sobası yakan ev -konut yokki! kömür kaloriferi yakanlarında sayısı 3-5 i geçmez bulursunuz bunların kapıcılarını gerekeni yaparsınız. hadi o da değil, bu adamlar külleri napacak? sokağa caddeyemi dökecek? düşünmeden özenti iş yapıyor vatandaşın paralarını çar çur ediyorsunuz sadece başka bir işe de yaramıyor.
Avatar
tweetçi - 10 yıl önce
modernlik bize göre değil işte. ya da biri izmarit atıp çekmiştir artık siyaset bunlara kaldı.
Avatar
... - 10 yıl önce
asil bu çopler tam ucube...