İSTİHDAM KURULU YENİ KARARLAR ALDI

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak'ın da katıldığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 Yılı 1. Olağan Toplantısı kararları hakkında bilgi verdi. Koçak, İl İstihdam Kurulu'nun mesleki eğitimlere ağırlık verdiği bu yönde önemli kararlar alındığını söyledi

İSTİHDAM KURULU YENİ KARARLAR ALDI
31 Ocak 2013 Perşembe 08:52

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, İl İstihdam Kurulu kararlarını kamuoyu ile paylaştı. Koçak, 2013 Yılı İl İstihdam Kurulu 1. Olağan Toplantısı'nda mesleki eğitimlerin artırılması yönünde kararlar çıktığını söyledi.
İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
Tekirdağ İl İstihdam Kurulu Vali Vekili Zeki Kaya başkanlığında toplandı. Toplantıya Tekirdağ Belediye Başkanı Sinan Çetin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel,  Namık Kemal Üniversitesi Temsilcisi Prof. Dr. Alpay Hekimler, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Arif Algan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şerafettin Küçük, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Karaman, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İrfan Ekici, Tesk Başkanı Sami Kayın, TİSK Temsilcisi O. Faruk Kapu, Sakatlar Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Emine Güvencin, Human Kapital İnsan Kaynakları Genel Müdürü Özel İstihdam Büroları Temsilcisi Cengiz Karaman, Ticaret İl Müdür Vekili Enver Teren ve Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak katıldı. Toplantıda alınan kararları Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, basınla paylaştı.
İL İSTİHDAM KURULUNDA ALINAN KARARLAR
Koçak İl İstihdam Kurulu'nda mesleki eğitimin geliştirilmesine yönelik önemli kararlar alındığını söyledi. Koçak, 13 maddeden oluşan kararları şöyle sıraladı:
1- 2013 Yılı İş Gücü Eğitim Planı'nda belirtilen mesleklerdeki işgücü yetiştirme meslek kurslarının açılması.
2- 2013 yılı için Toplum Yararına Çalışma Programlarına ilave ödenek tahsis edilmesi halinde Kurum'a gelen projelerin değerlendirilerek uygunluk durumuna göre başlatılabilmesi için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne yetki verilmesi.
3-Yürütme Kurulu'nda görev yapmak üzere Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'ndan asıl ve yedek üye görevlendirmelerine
KADIN İSTİHDAMI ARTIRILACAK
4- Kadın İstihdamın Artırılması ile ilgili çalışmalara Başbakanlığın 2010/14 genelgeleri doğrultusunda devam edilmesine.
5- Gelecek kurs taleplerinden mevcut kurs programlarının ihtiyacı karşılayamaması veya programın olmaması halinde kursların zaman geçirilmeksizin uygulanmasını sağlamak üzere ek veya yeni modül programları hazırlamak üzere MEB'in 2011/2 nolu genelgeleri gereğince Yürütme Kurulu'na yetki verilmesine.
6- 2012 yılı Faaliyet Raporu'nun görüşülmesi, uygun görülerek onaylanmasına.
İŞ GÜCÜ PİYASASI ANALİZİ YAYINLANACAK
7- 2012 yılında yapılan İşgücü Piyasası Analiz çalışması ile ilgili hazırlanan İL İPA Raporu'nun uygun görülerek yayınlanmasına.
8-MBDR Hizmetleri ile ilgili olarak Protokol ve Mutabakat Metninde belirtilen hususların gerçekleştirilmesi için çalışmaların sürdürülmesine.
9- 2012 yılında yapılan Denetim Kurulu raporlarının onaylanarak uygun görülmesine.
10- Haziran ayında yapılmasına karar verilen İstihdam Fuarı ile ilgili çalışmaların oluşturulacak komisyon aracılığı ile sürdürülmesine.
11- İlimiz Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmak üzere Anadolu Teknik Lisesi (ATL) Okul Türünde Makine Teknoloji Alanı  ve buna bağlı Bilgisayarlı Makine İmalatı (CNC) Dalı, Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı Alanı ve buna bağlı 'Endüstriyel Kalıp' Dalı açılmasına.
HALİT NARİN'E YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK
12- İlimiz Çerkezköy İlçesi Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmak üzere Teknik Lise Okul Türünde 'Bilişim Teknoloji Alanı' ve buna bağlı 'Veri Tabanı Programcılığı Dalı' ile Web Programcılığı Dalı açılmasına.
13- İlimiz Saray İlçesi Büyükyoncalı Çok Programlı Lisesi bünyesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmak üzere 'Kimya Teknoloji Alanı' ve buna bağlı 'Kimya Dalı' açılmasına karar verilmiştir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.