İstiklal Marşı’nın kabulü büyük bir coşkuyla kutlandı

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu anma programında Nurullah Narin Ortaokulu öğrencilerinin sergiledikleri oratoryo ve iki perdelik tiyatro oyunu davetliler tarafından büyük beğeni toplarken, öğrenciler dakikalarca ayakta alkışlandılar

İstiklal Marşı’nın kabulü büyük bir coşkuyla kutlandı
14 Mart 2014 Cuma 07:36

KATILIM YOĞUN OLDU
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. Önceki gün Halk Eğitimi Merkezi’nde saat 14.00’da düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı ve Ak Parti Çerkezköy Belediye Başkan adayı Ali Ertem, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Kızılpınar Belediye Başkanı ve BBP Çerkezköy Belediye Başkan adayı Faruk Korkmaz, MHP Çerkezköy Belediye Başkan adayı Koray Önsel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, İlçe Mal Müdürü İlhami Taşkın, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr.Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, CHP İlçe Eğitim Sekreteri Nejdet Ertürk, ÇEMYO Öğretim Görevlisi Metin Taşkın, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
TÜRK MİLLETİNİ YOK ETMEK İSTEYENLERE EŞİ OLMAYAN BİR DERS VERİLDİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye Nurullah Narin Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Özlem Kurt geldi. Kurt yaptığı konuşmada, “Türk milleti, bağımsızlığına yönelen saldırılara, işgallere kararlılıkla ve büyük kahramanlıklarla karşı koymuş, imkansızlıklar içinde bağımsızlık aşkıyla büyük zaferler kazanmış ve Türklüğe düşmanca saldırıp, Türk milletini yok etmek isteyen işgali ve soykırımcı milletlere karşı dünyanın en büyük zaferlerini kazanarak eşi benzeri bulunmaz bir ders vermiştir” dedi.
MAKUS TALİHİNİ YENEMEYEN MİLLETLERE ÖRNEK OLDU
Kurtuluş savaşının, genci yaşlısı, kadını erkeği, tüm ulusun kenetlenerek, omuz omuza yazdığı büyük bir kahramanlık destanı olduğunu sözlerine ekleyen Kurt, “Yüce Atatürk önderliğinde kazanılan ve tarihin akışını değiştiren bu zafer, birlik ve beraberliğimizi, yurt sevgimizi, özgürlük tutkumuzu dünyaya göstermiştir. Makus talihini yenemeyen milletlere büyük bir örnek olmuştur” diye konuştu.
BEYAZ DUVARA KÖMÜRLERLE SABAH EZANINDA NAKŞETMİŞTİR
Türkçe Öğretmeni Özlem Kurt, konuşmasının devamında ise, “Kurtuluş savaşıyla bağımsızlığımızın anıtı dikilirken, ümidimizin, imanımızın, çilemizin, vatanseverliğimizin, hürriyet aşkımızın şairi olan Mehmet Akif Ersoy, istiklal Marşı’ndaki özlü, dinlerken tüyleri diken diken eden dizeleriyle bu savaşı ölümsüzleştirmiş, kahraman ordumuzun Anadolu’nun her yanında kanlarıyla yazdıkları bu muhteşem destanı, Tacettin dergahındaki beyaz duvarlara ocak kömürleriyle sabah ezanlarında nakşetmiştir. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşıyla, milletimizin soylu ve yüce yaratılış özelliklerini, duygu ve düşüncelerini en güzel biçimde anlatmış, tüm milletin ortak düşünce ve değerleri şeklinde birleştirmiştir” açıklamasında bulundu.
MUHTEŞEM DİZELER İLE ÖZGÜR TÜRKİYE İÇİN TEK YÜREK OLMAKTAYIZ
Türk ulusunun, yurt ve bayrak sevgisinin, özgür yaşama tutkusunun, haksızlıklara karşı duruşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olan İstiklal Marşı’nın yeniden şahlanışımızı anlatan eşsiz bir yapıt olmuştur diyen Kurt, şunları söyledi; “büyük bir düşünce ve bilim adamı, yazar ve şair olan Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve dizleri coşkulu bir vatan sevgisini, inanç, bağımsızlık ve hürriyet tutkusunu simgeleyen İstiklal Marşı bizim en büyük moral gücümüz, milletimizin şanlı destanıdır. Her zaman çocuklarımız, gençlerimiz Akif’in muhteşem dizelerinden oluşan İstiklal Marşını okumakta ve bağımsız, özgür Türkiye için tek yürek olmaktadır”
İSLAMIN SENDEKİ BUĞUSUNU HİÇ UNUTMAYACAĞIZ
Özlem Kurt konuşmasının sonunda ise, “Büyük üstat Mehmet Akif Ersoy, seni, düşüncelerini, eserlerini, Türk milletini vatanı kurtarmak için harekete geçirdiğin o muhteşem konuşmalarını, o Türk İslam’ın sendeki güzel buğusunu hiç unutmayacağız. Mekanın cennet olsun. İstiklal Marşımızın kabulünün 93.yılını kutladığımız bu mutlu günde manevi huzurunda büyük bir sevgi ve saygıyla eğiliyor, ‘yüce Allah bu millete bir daha İstiklal Marşının yazıldığı günleri göstermesin’ dualarına yürekten katılıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
ÖĞRENCİLER UZUN SÜRE AYAKTA ALKIŞLANDILAR
Türkçe Öğretmeni Özlem Kurt’un konuşmasını tamamlamasının ardından davetlilere Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan belgesel izlettirildi. Programın devamında Nurullah Narin Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ oratoryosu sunuldu. Anma programının sonunda ise yine Nurullah Narin Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan iki perdelik ‘istiklale koşanlar’ tiyatrosu sahnelendi. Tiyatro oyunun ardından program sona ererken anma programına katılan davetliler öğrencileri uzun süre ayakta alkışladılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.