İyilik yapıyorum üstüne birde fırça yiyorum

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Çerkezköy Belediye Başkanı ve Ak Parti Çerkezköy Belediye Başkan adayı Ali Ertem seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ziyaretler kapsamında okulları da es geçmeyen Ali Ertem ve ekibinin yeni durağı Atatürk İlkokulu oldu. Sohbet esnasında bir öğretmenin tüm sınıfların sıralarının yenilendiği ancak bir tek kendi sınıfının sıralarının yenilenmediği için Ali Ertem’e teşekkür etmediğini ifade etti. Bunun üzerine konuşan Başkan Ertem ise, “Bu okulun sıralarını değiştirmek benim görevim değil, ben iyilik yapıyorum. Okulun yüzde 90 sıralarını değiştiriyorum ‘Niye bizim ki değişmedi’ diye fırça yiyorum. Hak etmediğim bir şey olmuş oluyor. Bunların Milli Eğitim ve Kaymakamlığa sorulması lazım. Bu dönem geçti artık Nisan ayında sizin sınıfın sıralarını da yenileriz” cevabını verdi

İyilik yapıyorum üstüne birde fırça yiyorum
19 Mart 2014 Çarşamba 08:00

ÖĞRETMEN EVİ
İSTEDİKLERİNİ İFADE ETTİLER
Çerkezköy Belediye Başkanı ve Ak Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Ali Ertem, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği okullara Atatürk İlkokulu ile devam etti. Önceki gün saat 10.30’da gerçekleşen ziyarette Ertem’e Ak Parti Çerkezköy Belediye Meclis üyesi adayları da eşlik etti. Okul öğretmenleriyle öğretmenler odasında bir araya gelen Ali Ertem, öğretmenlerin sorunlarını ve sıkıntılarını dinleyerek projeleri hakkında bilgi vermeye geldiklerini belirtirken, bir öğretmen de tek isteklerinin öğretmenevi olduğunu ifade etti.
MİLLİ EĞİTİM
CAMİASINDA
HAMDOLSUN
HİÇBİR ŞEY YOK
Öğretmen evi ile ilgili olarak konuşan Ali Ertem, “Projelerimiz arasında var ama Öğretmen Evi bir Belediye’nin tek başına yapabileceği bir şey değil. Aynı zamanda Belediyenin görevi de değil. Bu işle ilgili kurumlar var. Çerkezköy gibi bir yerde aslında üstüne vazife alarak yapabilecek çok güçlü kuruluşlar var. Mesela Organize Sanayi Bölgesi gibi. Belediye olarak bizimde yapabileceğimiz şeyler de var. Arsayı bir kere biz vereceğiz. Alt yapısından binanın bitimine kadar muhakkak destek olacağımız şeyler var. Sivil toplum örgütleri, burada ki sanayiciler ve bunun en başında milli eğitim. Burada bir polisevi yapıldı en büyük destekçisi belediyeydi. Ama bu işi organize ederek bir şeyler yaptılar ve o bina bitti. Bizim milli eğitim camiasında hamdolsun hiçbir şey yok. Kusura bakmayın ama ne bir organizasyon ne bir dernek yok. Bu işi öncülük edecek takip edecek kim yapacak ben mi yapacağım yani?” dedi.
ARSAYI VEREREK
 BİNANIN YAPIMINDA DA DESTEĞİMİZİ
VERECEĞİZ
Milli eğitim camiası ve Milli Eğitim Müdürü bu işin sorumluluğunu almıyorsa kusura bakmayın kimse kimseye bir şey yapmaz diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Ertem, “Biz yapacağız diyoruz ama organizasyon içine sizin girmeniz lazım. Benim bu işi Belediye bütçesinden tamamen yapma şansım yok. Muhakkak yardımcı olacağımız şey vardır ama destek isteme adına ben gidip de öğretmen evi yapıyoruz ey fabrika ey sanayici şuraya şu kadar yardım yapın diyecek adam ben değilim. O milli eğitim camiasının bir organizasyonudur. Bir kadro oluşturarak buna öncülük edilecek. Aynen Emniyet Teşkilatı’nın yaptığı gibi. Onlar İki sene de bitirdiler. Yine en büyük destekçisi olacağız yeter ki siz organize olun. Öğretmenlerden birkaç tane temsilen o heyetin içinde olması lazım. Başta Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakam, Belediye Başkanlığı olarak biz hazırız. Önce arsayı ardından da binanın yapımında da önemli destek vereceğiz. Herkesin bildiği gibi okullara her türlü desteği vermeye çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.
HER SINIFIN SIRALARI YENİLENDİ BİR TEK BENİM SINIFIM KALDI
Belediye Başkanı Ali Ertem, konuşmasını tamamlamasının ardından okula verilen sıralarla ilgili olarak öğretmenler kendisine teşekkürlerini sunarken, bir öğretmen ise, “Bizim sınıfa sıra gelmedi ben teşekkür etmiyorum. Her sınıfın sıraları yenilendi bir tek benim sınıfım kaldı. Veliler soruyor bütün okulun sınıfı yenilendi de bizim sınıf neden kaldı? Bu sıkıntıyı Müdür Beye ilettik ama hala yeni sıralarımız gelmedi” serzenişinde bulundu.
OKULUN YÜZDE 90 SIRASINI
DEĞİŞTİRİYORUM AMA GENE DE FIRÇA YİYORUM
Her sınıfa değil ihtiyacı olan sınıflara sıra verdiklerini ifade eden Ali Ertem, “Ben istenenleri gönderdim. O benim kabahatim değil. Merak etmeyin sizinkini de yenileriz. Bu hesabı Milli Eğitime sormanız lazım. Bu okulun sıralarını değiştirmek benim görevim değil ben iyilik yapıyorum. Okulun yüzde 90 sıralarını değiştiriyorum ‘Niye bizim ki değişmedi?’ diye fırça yiyorum. Hak etmediğim bir şey olmuş oluyor. Bunların Milli Eğitim ve Kaymakamlığa sorulması lazım. Bu dönem geçti artık Nisan ayında sizin sınıfın sıralarını da yenileriz” cevabını verdi.
ATATÜRK CADDESİ ESNAFINI ZİYARET ETTİLER
Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, öğretmenlere dağıtılan el broşürlerinde yer alan projeler hakkında bilgiler verdi. Ali Ertem ve ekibi daha sonra Atatürk İlkokulu’ndan ayrılarak Atatürk Caddesi üzerinde bulunan esnafları tek tek ziyaret ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.