Jandarma yerine Polis istiyorlar

Büyükşehir Yasası ile birlikte Çerkezköy’e bağlanan Veliköy ve Kızılpınar’da Jandarma’nın yerine polisin asayiş hizmeti vermesini isteyen vatandaşların ve siyasilerin temaslara başladığı öğrenildi

Jandarma yerine Polis istiyorlar
15 Aralık 2014 Pazartesi 07:50

 Büyükşehir Yasası’ndan önce belde olan ve Kızılpınar ve Veliköy’e Jandarma’nın baktığını ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nın asayiş hizmeti verdiğini belirten vatandaşlar, “Büyükşehir Yasası ile birlikte Kızılpınar ve Veliköy, Çerkezköy’ün artık bir mahallesi konumuna geldi. Çerkezköy’ün, Bağlık, Gazi Osman Paşa veya başka bir mahallesine nasıl Emniyet Teşkilatı asayiş hizmeti veriyorsa nüfusu 20 bini bulan Kızılpınar ile 10 bine yaklaşan Veliköy’e de polis asayiş hizmeti versin” diye görüşlerini açıkladılar.

JANDARMA YERİNE POLİS BAKSIN

Kızılpınar ve Veliköy’ün artık Çerkezköy’ün birer mahallesi konumuna geldiğine dikkat çeken vatandaşlar, “Artık Kızılpınar ve Veliköy’ün nüfusları Anadolu’daki bir çok ilçenin nüfusu kadar, hatta fazla. Nüfusu bu kadar geniş olan bir bölgede artık Jandarma yerine Emniyet Teşkilatı’nı görmek istiyoruz.

DİĞER MAHALLELERDEN NE FARKIMIZ VAR?

Kızılpınar ve Veliköy’e polis noktaları konulmasını, polis araçlarının devriye gezmesini, asayiş ve güvenlikten polisin sorumlu olmasını istiyoruz. Madem Çerkezköy’e bağlandık ve Çerkezköy’ün bir mahallesiyiz, Çerkezköy’ün diğer mahalleleri gibi polisin asayiş ve emniyetimizi sağlamasını istememiz en doğal hakkımız” değerlendirmesinde bulundular.

KAYMAKAM İLE GÖRÜŞTÜLER

Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerinden gelen bu talepleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a da aktaran Belediye Başkanı Vahap Akay ve Meclis Üyeleri, bununla ilgili bir çalışma yapılmasını arzu ettiklerini ilettiler. Başkan Akay ve Meclis Üyelerinin taleplerini dinleyen Kaymakam Metin Kubilay’ın konuyu Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya aktaracağını söylediği öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.