Kadınlar Günü için ortak basın açıklaması

Eğitim Sen Çerkezköy Temsilciliği, Eğitim Sen Kapaklı Temsilciliği, CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı Kadın Kolları, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, ÖDP Çerkezköy İlçe Teşkilatı, TKP Çerkezköy İlçe Teşkilatı ve Umut-Sen Çerkezköy Temsilciliği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Çerkezköy Belediyesi önünde ortak bir basın açıklaması yapıldı

Kadınlar Günü için ortak basın açıklaması
11 Mart 2014 Salı 07:14

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI
Çerkezköy Belediyesi önünde saat 13.00’te yapılan basın açıklamasına CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP İlçe Kadın kolları başkanı Şayka Çalışkan ve örgütlerin temsilcileri katıldı. Açıklama  Eğitim-Sen Çerkezköy Temsilciliği Kadın Kolları Sekreteri Ayşegül Duman tarafından okundu.
ALANLARDAYIZ, HAYKIRIYORUZ
Yapılan basın açıklamasında şu sözlere yer verildi: "Bizi görmezden gelenlere, taleplerimize kulaklarını tıkayanlara karşı kadınlar olarak ‘Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir. Yoksulluğa ve savaşa karşı alanlardayız’ diye haykırıyoruz”. Açıklamanın devamında Ayşegül Duman " Siyasi iktidarın yolsuzluk haberleriyle birlikte tüm kirli politikalarının gözler önüne serildiği bir dönemde 8 Mart Kadınların Birlik ve Dayanışma ve Mücadele günü için alanları dolduruyor; yeni bir gelecek yaratmak için kendi irademiz ve emeğimizle mücadelemizi büyütüyoruz.”
BARIŞ VE EŞİTLİK İÇİN ALANLARI DOLDURDUK
Kadınların bedenleri, emekleri ve kimlikleri üzerindeki erkek egemen tahakküme sessiz kalmadıklarını kaydeden Duman “Dünyanın her yerinde özgürlük türkümüzü söylüyoruz. Hem erkek devlete hem de cinsiyetçi kültürün her gün yeniden üretilmesine karşı kadınlar olarak geleneksel rollerimizi kırdık; bugün özgürlük, barış ve eşitlik için alanları doldurduk" derken ayakkabı kutularından çıkan milyon dolarlar, para sayma makineleri ve son olarak ses kayıtları ile iktidarın yolsuzluk ve rant düzeninin ortaya konduğunu belirtti.
SİYASİ İKTİDARIN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRÜYORUZ
Kadınların emeklerinin hiçe sayıldığı, yolsuzluk, rant ve yağma için kullanılmaktan başka bir şeye kullanılmadığını belirten Duman “Yıllardır en temel ekonomik ve demokratik taleplerimizi görmezden gelen siyasi iktidarın gerçek yüzü ortaya çıkmaktadır. 12 yıldır kadınların yaşam koşullarının zorlaşması ve görünmeyen emeklerinin artması pahasına izlenen ekonomik politikalar kamu harcamalarının kısılmasına, özelleştirmelerin artmasına neden olmuştur. En temel ihtiyaç maddelerine yapılan zamlar kadınların ev içlerinde daha fazla çalışmasına, haneyi geçindirmek için harcadıkları emeğin artmasına neden olmuştur. Bu kapsamda öncelik kamusal olarak sunulması gereken çocuk bakım hizmetlerine verilmiştir” dedi
YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI
Kadınların bedenleri üzerindeki denetimlerin her geçen gün daha da arttığını belirten Duman “En az üç çocuk baskısı yapan AKP iktidarı sermaye için gerekli ucuz iş gücünü kadınların karşılıksız olarak sağlaması hedeflenmektedir. Kürtaj hakkımızın elimizden alınmasına nasıl doğuracağımıza kaç tane doğuracağımıza kadar atılan tüm adımlar bedenlerimiz üzerindeki denetim arttırılmaktadır” dedi. 8 Mart 1857’de Newyork’lu dokuma işçilerinin izinden yürüdüklerini belirten Duman "Tüm dünyada emeği değersizleştirilen, beden, ve kimliği üzerinden politika üretilen kadınlar olarak kendi irademizle alanları dolduruyoruz. Kadın dayanışmasının verdiği güvenle bütün dünyayı değiştireceğimize inanıyoruz. Yeni bir gelecek yaratmanın kendi ellerimizde olduğunun farkında olarak yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışması” ifadelerini kullandı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
veli - 10 yıl önce
nede çoksunuz öyle, maşallah çerkezköydeki tüm kadınları yanınızda !!! halk sizden uzak duruyor, acaba niye, kendinize bu soruyu hiç sordunuz mu?