Kadınlar Günü’nü CHP unutmadı

5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısı ile bir açıklama yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 80. Yıldönümünü hep birlikte kutladıklarını açıkladı

Kadınlar Günü’nü CHP unutmadı
08 Aralık 2014 Pazartesi 08:00

 CHP İlçe Teşkilatı’nda bir basın açıklaması yapan CHP İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkeye yaptığı devrimler ve hizmetler arasında önemli sayılan yeniliklerden birinin de kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesi olduğunu kaydetti.

“Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 80. Yıldönümünü bugün hep birlikte kutluyoruz” diyen CHP İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, “Bir çok batılı ülkeden önce Trük Kadını’na seçme ve seçilme hakkının tanınması, kadınlarımızın etkin vatandaşlar olarak ülke yönetiminde söz sahibi olmalarını sağlamıştır” açıklamasını yaptıktan sonra şunları söyledi:

15 YAŞINDAKİ GELİNLER ÇOĞALMAKTA

“Bugün 5 Aralık Kadın Hakları Günü’dür. Kadın olmak dünya üzerinde en zor olan şeydir. Kadınlara veriler haklar yok sayılmaktadır. 15 yaşındaki gelinlerimiz gün geçtikçe çoğalmaktadır. Kadın hakları hukuki ve devlet sorunu olmaktan öte bir ahlak ve kültür sorunudur.

ÇARPICI ÖRNEK VERDİ

Dünya üzerinde kayıtlı olan mal varlıklarından yüzde birlik kısmı kadınlara aittir. Bu bile kadın haklarının ne boyutta olduğunu göstermektedir. İşte bu ortamda Kadın Hakları Günü olarak 5 Aralık tarihi seçilmiştir. Bu günde bu sorunları dile getirerek biraz olsun insanların bu konuda bilinçlenmesini sağlamak istiyoruz.

BİLİNÇLİ HAREKET EDİLMELİ

Kadınların yaşadıkları hak ihlalleri önce aile içinde başlıyor, ayılarak toplumsallaşıyor. Daha demokratik toplumlar için önce kadın kendi haklarını iyi biliyor ve kullanıyor olmalı ki yetiştirdiği bireylerin de temel hak ve özgürlüklerini kullanma noktasında bilinçli hareket etmelerini sağlayabilsin.

Bu duygularla kadınların seçme ve seçilme hakkını kazanmaları münasebetiyle Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, kadınların hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde var olması dileği ile saygılarımı sunuyorum.”

KADINA İNSAN GÖZÜYLE BAKILMALI

CHP İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca’nın konuşmasının ardından kısa bir açıklama yaparak 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü kutlayan CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, “Kadınlar bir toplamda çok önemlidir. Her evde kadın vardır. Kadına kadın gözüyle değil, insan gözüyle baktığımız zaman sorunlarını çözmek daha kolaylaşabilir” ifadelerini kullandıktan sonra şunları söyledi:

EVDEKİ KADINA NASIL BAKIYORSAK
TOPLUMDA DA AYNI BAKMALIYIZ

“Biz erkekler olarak kadına bir anne, bacı, kardeş, eş gözüyle bakmadığımız, önemsemediğimiz sürece o toplumda kadın erkek eşitliğinden söz edemeyiz. Toplumdaki tüm kadınlara, kendi evimizdeki kardeşimiz, annemiz, eşimiz veya kızımız gözüyle bakmaz, değer vermez isek, bu felsefeyi yerleştirmez isek ne kadınlarımızın sorunları çözülür, ne de kadın erkek eşitliğinden söz edebiliriz. Bu vesile ile tekrar Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, tüm kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.