Kalemini onuruyla kullanan gazetecilerin günü kutlu olsun

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer şeffaflık ilkesi çerçevesinde çağdaş ülkelerde, hükümetlerin, denetlenmesi, değerlendirilmesi, doğruları ve yanlışları ile sorgulanması, siz gazeteciler aracılığı ile olmaktadır" derken, bugün Türkiye’de, böyle bir tablodan söz etmenin mümkün olmadığını kaydederek, hükümetin tek sesli bir basın yaratmak istediğini söyledi

Kalemini onuruyla kullanan gazetecilerin günü kutlu olsun
11 Ocak 2013 Cuma 08:27

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Candan Yüceer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı._
DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARI DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜDÜR
Mesajının başında, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından en önemlisinin düşünce ve ifade özgürlüğü olduğunu vurgulayan Yüceer, "Basın özgürlüğü, doğruluk ve tarafsızlık ilkelerinden taviz vermeden, hiçbir baskı, tehdit ve sansüre maruz kalmadan gazetecilerin görevini doğru bir şekilde yerine getirmesidir" dedi. 
GAZETECİLERİN YÜKLENDİĞİ MİSYONA DEĞİNDİ
Teknolojik gelişmelerin doğal bir sonucu olarak, yazılı, görsel ve işitsel basının öneminin bir kat daha da arttığı günümüzde, basının, toplumsal olaylar karşısında kamuoyu oluşturmak, demokrasinin güçlenmesine ve gelişmesine katkı sağlamak gibi önemli bir misyon yüklendiğine dikkat çeken Yüceer, "Şeffaflık ilkesi çerçevesinde çağdaş ülkelerde, hükümetlerin, denetlenmesi, değerlendirilmesi, doğruları ve yanlışları ile sorgulanması, siz gazeteciler aracılığı ile olmaktadır" diye konuştu. 
İKTİDAR TEK SESLİ BİR BASIN OLUŞTURMAK İSTİYOR
Ancak bugün Türkiye’de, böyle bir tablodan söz etmenin mümkün olmadığını savunan Yüceer, "İktidar çok sesli basın yerine sadece kendi bakış açısını yansıtan ‘tek sesli’ bir basın oluşturmak istemektedir. Siyasi iktidarın baskı altına almaya çalıştığı gazeteciler, susturulmaya çalışılmaktadır.
TUTUKLU GAZETECİ SAYISINDA DÜNYA BİRİNCİSİYİZ
Türkiye cezaevlerindeki 77 gazeteci ile tutuklu gazeteciler listesinde dünyada birinci sıradadır. Gazeteciler ve ifade özgürlüğünü savunanlar, haksız gerekçelerle demir parmaklıklar ardına kapatılmış, halkın haber alma özgürlüğü elinden alınmıştır. Meclis çalışmalarını canlı yayınlayan üç ülkeden biri olan Meclis Televizyonunun yayınları kısıtlanarak, adeta susturulmuştur" ifadelerine yer verdi.
YÜCEER GAZETECİLERİ UNUTMADI
Yüceer, toplumun doğru bilgilendirilmesi, aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getiren gerek yerel, gerek ulusal, yazılı ve görsel basındaki basın emekçilerinin, kamuoyuna haber ulaştırmak için kar, kış, yağmur, çamur demeden gece gündüz emek harcadığını hatırlatarak, "Çalışma şartlarının iyileştirileceğine olan inancımla, kalemini onuruyla kullanan gazetecilerimizin ve basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum" cümleleriyle mesajını sonlandırdı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.