Kalyon’dan Mısır’a tepki

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Mısır’da darbe yönetiminin başlatmış olduğu katliamı kınadı. SP İlçe Başkanı Kalyon, başta İslam Dünyası olmak üzere dünya kamuoyunu bu hukuk dışı darbeci yönetime ve yapılan insan hakları ihlallerine, katliamlara seyirci kalmamaya davet etti.

Kalyon’dan Mısır’a tepki
17 Ağustos 2013 Cumartesi 08:11

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon Mısır’da darbe yönetiminin başlatmış olduğu katliamla ilgili yaptığı açıklamada “Askeri darbe ile meşru Cumhurbaşkanının görevinden uzaklaştırılmasına tepki gösteren Mısır halkı şu ana kadar şiddete başvurmamış ve silah kullanmamıştır. Bu durumu takdirle karşılıyoruz. Silahsız Mısır halkını katletmekten çekinmeyen Mısır ordusu kime ve neye hizmet etmektedir anlamakta güçlük çekiyoruz. Mısır ordusunun kendi halkına ateşli silahlarla müdahale etmesi ne hukuk, ne demokrasi, ne de insan hakları ile bağdaşmıyor. Bu tutuma hemen son vermesini talep ediyoruz“ dedi.
 Bu ve benzeri tepkilere ilave olarak şu hususlarında dikkate alınması gerektiğini söyleyen Mehmet Kalyon “ İslam İşbirliği Örgütü, Mısır’da katliamın durdurulması ve meşruiyete dönülmesi için aktive edilmeli, Birleşmiş Milletler Teşkilatı tedbir almak için derhal harekete geçmeli, Darbeci yönetime bazı ülkelerden verilen maddi ve manevi destek derhal durdurulmalı böylece gayrimeşru idarenin Mısır’ın başından uzaklaştırılması en kısa zamanda sağlanmalıdır. Demokrasiye ve hukuka gerçekten bağlı olan ülkeler gayri meşru darbeci yönetim işbaşında kaldığı sürece Mısır’la olan diplomatik ilişkilerini askıya almalıdır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.