Kaosa sürükleniyor eleştirisi

Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısında 1445 ile 1446 numaralı adalar ve çevresi için aldığı imar plan tadilatının iptali için Belediye’ye yazı verdiklerini kaydeden MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, alınan kararın yasalara aykırı olduğunu, gerekirse Anayasa Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Çerkezköy’ün imar açısından kaosa sürüklendiğini de savunan Ordu, Çerkezköy’ün belli bölgelerindeki alanlar için de “Kimin eli kimin cebinde belli değil” dedi

Kaosa sürükleniyor eleştirisi
30 Ocak 2013 Çarşamba 08:12

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, yaptığı basın açıklamasında Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısında 1445 ile 1446 numaralı adalar ve çevresi için aldığı imar plan tadilatı kararının yasalara, yönetmeliklere, kamu yararına, şehircilik ilkelerine ve planlama tekniklerine açıkça aykırı olduğunu öne sürerek kararın iptali için Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü’ne gereken yazıyı verdiklerini, gerektiği takdirde konuyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne kadar gidebileceklerini kaydetti.
ÇERKEZKÖY İMAR AÇISINDAN KAOSA SÜRÜKLENİYOR
Çerkezköy’deki Belediye Yönetimi’nin ve Başkanın, CHP’li Meclis Üyeleri ile birlikte Çerkezköy’ü imar açısından kaosa sürüklediklerini savunan Mustafa Ordu, “MHP İlçe Teşkilatı olarak daha önce de, eğer Çerkezköy’deki tüm vatandaşların, doğanın menfaati doğrultusunda yapılacak, şehrin güzelleşmesine yararı dokunacak bir şey varsa biz de buna tarafız dedik. Ama ne yazık ki Belediyeyi yöneten Başkan ve CHP’li figüranlar kaldırdıkları parmaklarla kişisel menfaatler doğrultusunda Çerkezköy’ün, doğanın güzelliğini, tüyü bitmemiş yetimin hakkını gasp ediyorlar. MHP buna açık ve net bir şekilde karşıdır” diye konuştu.
YEŞİL ALAN ARKA TARAFA ATILDI
Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki 12 dönüm yeşil alanın arka tarafa kaydırılıp, şahsa ait alanın ise ön tarafa alındığını belirten Ordu, “Bu da yetmemiş gibi 10 kat inşaat izni verdiler. İleride ne olacağı belli olmayan bir yeri imar tadilatı ile meclisten geçirdiler. Kararın iptal edilmezse, Anayasa Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerine yer verdi.
ÇERKEZKÖY’Ü BUNLAR MI YÖNETECEK
Açıklamasında CHP ve AKP’li seçmenlere de seslenen Mustafa Ordu, iki partinin Çerkezköy’deki oyların yüzde 60’ını aldığını hatırlatırken, “80 bin kişinin yaşadığı Çerkezköy’ü 12 Meclis Üyesi mi yönetecek? Vatandaşlar bunların menfaati için mi mücadele ediyor?” dedi. Ordu, kararın iptali için Belediye’ye gerekli yazıları verdiklerini de kaydederken, sürecin başladığına dikkat çekerek, “Gelecek cevaplara göre gereken yerlere suç duyurularında da bulunacağız” diye konuştu.
KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL
Mustafa Ordu açıklamasında ayrıca, Tepe Emlak Konutları’ndan Gümrük binalarının da dahil olduğu alanda imar revizyonu yapıldığını savunurken, “Kimin eli kimin cebinde belli değil” dedi. Gümrük Binası'nın ilerisindeki 3.5-4 dönüm yeşil alanın da bazı şahıs ya da şahıslara peşkeş çekildiğini iddia eden Ertem, vatandaşların buna itiraz etmelerini ve bundan sonra dikkatli olmaları istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HÜSEYİN - 11 yıl önce
teşekkürler sayin ordu bi̇zi̇ aydinlattiğiniz içi̇n