KAPAK KAMPANYASI KÖTÜYE KULLANILIYOR

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, 'Kapak kampanyası'nın bazı kurumlar tarafından kötüye kullanıldığını belirterek, "Derneğimiz adıyla toplanan kapaklar, kurumların ihtiyaçları için kullanıldığını görüyoruz. Bu nedenle istediğimiz düzeyde kapak toplayamadık" dedi

KAPAK KAMPANYASI KÖTÜYE KULLANILIYOR
05 Şubat 2013 Salı 08:31

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, 2012 yılı faaliyetlerini değerlendirdi. Dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen Çetinkaya, 2012 yılı içerisinde 'Kapak kampanyası'ndan bekledikleri düzeyde destek göremediklerini bunun nedenini ise dernek adına toplanan kapakların bazı kurumların ihtiyaçları için kullanılması olarak gösterdi.
ÜYE SAYISI 67 KİŞİ ARTTI
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin 2012 yılında yaptığı çalışmalarla iz bırakmaya devam ettiğini söyleyen Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, "2012 yılında derneğimize 67 kişi daha üye oldu. Böylece derneğimizin üye sayısı 745'e yükseldi" dedi.
2012 yılı içerisindeki faaliyetlerini anlatan Çetinkaya, "2012 yılında 11 adet akülü araç temin ederek, ihtiyaç sahibi üyelerimize verdik. Yine 5 tane manuel sandalye üyelerimize kazandırdık. Bu manuel sandalyelerin alınmasında bizim daha önce başlattığımız kapak toplama kampanyasının rolü büyük. Bu sayının 5'te kalmasındaki neden bazı kurum ve kuruluşların kampanyayı kötüye kullanmasından kaynaklanıyor" dedi.
KURUM İHTİYAÇLARI İÇİN KULLANILIYOR
Pet şişe kapaklarının toplanarak elde edilen gelirle tekerlekli sandalye alınması için üç yıl önce kampanya başlatan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin bu yolla 2012'de elde ettiği tekerlekli sandalye sayısının 5'te kalmasının nedenini kampanyanın kötüye kullanmasına bağlayan Çetinkaya, bu kurumları tespit ettiklerini ancak yanlış anlaşılmaması için isim vermeyeceğini söyledi. Çetinkaya, "Biz bunu biliyoruz. Dernek adına toplanan kapaklar, bizim verdiğimiz kurumlara para karşılığı satılıyor. Bu gelirle de kurumların ihtiyaçları karşılanıyor. Bu kadarını söyleyebilirim" dedi.
2012'DE NELER YAPILDI
2012 yılında yürüttükleri faaliyetleri anlatmaya devam eden Başkan Çetinkaya, "Yönetim Kurulu arkadaşlarımızı Antalya'da düzenlenen Genel Kurul toplantısına götürdük. Burada Genel Kurula karşı derneğimizin faaliyetlerini anlatan bir sunum gerçekleştirdik. Sunumumuzla Başkanlar Kurulu'na damgamızı vurduk. Genel Kurul'da derneğimizin çalışmaları gündem oldu. Yine 2012'de Mayıs ayındaki Sakatlar Haftası'nda dolu dolu bir hafta yaşadık. Yaptığımız kermesde arkadaşlarımız el emeklerini görücüye çıkardı. Halkımızın yoğun bir ilgisin gördük. Saray'da yapılan festivale bir hafta süreyle açtığımız stantla katıldık. Saray halkının ve engelli ailelerinin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Bizim için çok verimli festivaldi. Engelli ve engelli ailelerine yol göstererek engelli haklarını anlatan bilgilendirme toplantıları yaptık. Yaz aylarında Kumbağ'a 200 engelli arkadaşımızı götürerek deniz kum ve güneşle buluşturduk. Yine geleneksel hale getirdiğimiz aşure dağıtım etkinliğimizde bin kişilik aşure dağıttık. 2012'nin son günlerinde 2012'e merhaba yılbaşı eğlencesi düzenleyerek birlik ve beraberliğimizi göstererek güzel bir yıl geçirdik. İnşallah 2013'de bu yaptığımız çalışmaları katlayarak devam edeceğiz" diye konuştu.
BİR BÜYÜK PROJEMİZ DAHA VAR
2012 yılının en önemli faaliyetinin ise Çerkezköy Belediyesi tarafından başlatılan Engelli Evi olduğunu hatırlatan Başkan Çetinkaya, "Kent Konseyi'ne sunduğumuz proje ile Türkiye'de ilk ve tek olan eğitim, öğretim ve yaşam evi kurulmasına neden olduk. Bu binanın yapılmasında çok büyük katkısı olan ve ilerleyen zamanda adı hep anılacak olan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'e çok teşekkür ediyoruz. Engelli arkadaşlarımız boş zamanlarını değerlendirecek, sakatlığını unutacak bir binaya sahip olduk diyebiliriz" dedi.
Çetinkaya, 2013'te hayata geçirmeyi planladıkları bir projeleri daha olduğunu belirterek, "Büyük bir projemiz var. Onuda Trakya Kalkınma Ajansı'na sunacağız. Kabul olduğunda kamuoyu ile payalaşacağız. Bu projemiz kabül olduğunda 2012'deki faaliyetlerimizi katlayarak artırmış olacağız" diye sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.