Kapaklı Belediyesi’nden 7 bin kandil şekeri

Kapaklı Belediyesi Kadir gecesi münasebetiyle ilçede bulunan camilerde 7 bin paket kandil şekeri dağıttı. Vatandaşlara dağıtılan Kandil şekerlerini Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra, Başkan yardımcıları Mustafa Serat ve Aziz Özkan da dağıtarak halkın Kadir Gecesi’ni kutladılar.

Kapaklı Belediyesi’nden 7 bin kandil şekeri
07 Ağustos 2013 Çarşamba 08:56

KÖYLERDE DE DAĞITILDI
Kapaklı Belediyesi tarafından dağıtılan Kandil şekerlerine Kapaklı halkı büyük ilgi gösterdi. İlçenin yanı sıra kandil şekerleri Kapaklı ilçesine bağlı köylerde de Kapaklı Belediye personeli tarafından dağıtıldı. Kapaklı ve köylerde Kapaklı Belediyesi tarafından toplam 7 bin paket kandil şekeri dağıtımı yapıldı.
KADİR GECESİ ÖZEL BİR GECEDİR
Belediye Başkanı İrfan Mandalı Kadir Gecesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Kandiller insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir. Hayır ve bereketin ne olduğunu gösteren sahuruyla, cömertliği, ikramı ve paylaşmayı öğreten iftarıyla, ibadetin neşe ve coşkusunu bütün topluma yayan teravisiyle, okunan ve dinlenen Kur’an’ın feyziyle, toplumun sosyal yaralarını şifalı elleriyle saran zekât ve fitreleriyle arınma ve yenilenme bilincimizin tazelendiği rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ne erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.
MÜBAREK BİR ZAMAN DİLİMİDİR
Kadir Gecesi’nin mübarek bir zaman dilimi olduğunu ifade eden Mandalı, “Hak ile batılı birbirinden ayıran ve hidayet rehberi olan Kur'an-ı Kerim bu ayda indirildi. Gelişiyle birlikte oluşturduğu mânâ iklimiyle gönül dünyamızı mamur eden, iç âlemimizi zenginleştiren Kadir gecesi, kâinatın anlamını getiren gecedir. Kadir gecesi yaratılış bilgisinin ders kitabı ve bütün kainatın ve varoluşun özeti olan Kur’an’ın indirildiği gecedir. Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Bunun bir değil, birden fazla hikmeti vardır. Bu duygu ve düşüncelerle, İslam âleminin ve tüm Kapaklılı hemşerilerimin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor;  bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayra vesile olmasını diliyorum’’ diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.