Kapaklı Ekim meclisinde bütçe kabul edildi

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Belediye Meclisi ikinci oturumunda, Kapaklı Belediyesi 2022 Mali yılı ve izleyen iki yıla ait Gelir - Gider Bütçe tasarısı ile ilgili Plan ve bütçe komisyonu kararı okunarak komisyonun almış olduğu karar 2022 Yılı bütçesinin 310.000.000 TL olarak belirlenmesine oy birliğiyle karar verildi.

Kapaklı Ekim meclisinde bütçe kabul edildi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
08 Ekim 2021 Cuma 11:04

İkinci oturumda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanırken, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin alınan kararların hayırlı olmasını diledi.

BAŞKAN ÇETİN’DEN BAŞKAN ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR

Yoklamanın ardından bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın, meclisimizde grubu bulunan ilçe başkanlarımızla birlikte imzalayıp önerge olarak verdiğimiz konuların üzerindehassasiyetle durduğunu gördüm. Yakın zamanda ilçemize gelerek konularla ilgili görüşme talebinde bulundu. Özellikle katlı otopark ve meydan projesinin 2022-2023 bütçelerine planlamasını yapmak istediklerini ifade etti. Üst geçit ve diğer konularla ilgili olumlu bir görüşme gerçekleştirdik.Çerkezköy ve Kapaklı arasında düşündüğümüz ortak terminalin yapılması için de yer tahsisi ve kamulaştırma sürecinin de başlatmak istediklerini ifade etti.Meclisimiz ve Kapaklı halkımız adına duyarlılığı için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum.” dedi.

İMAR KOMİSYONU RAPORLARI OKUNDU

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından ilk olarak İmar Komisyonu raporları okundu.

Karaağaç Mahallesi Bereket Sokak ile Orkide Sokak arasında yer alan parka Aziz Yahya Başaran isminin verilmesi önergesi değerlendirilerek bahse konu parka Mehmet Akif Ersoy Parkı isminin verilerek önergeye konu olan ismin gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra farklı bir park alanına verilmesi yönünde komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

OY BİRLİĞİYLE KARAR VERİLDİ

Yanıkağıl Mahallesi 1359 nolu parsel tamamı 43.750,00 metrekarelik mera vasıflı taşınmazda belediyemiz tarafından Canlı Hayvan Pazarı yapılması planlandığından ve kamu yararı taşıyan bu hizmetin gerçekleşebilmesi için ilgili parselin mera alanından çıkartılması gerektiğinden konuya ilişkin başvurunun yapılması için 4342 sayılı Mera Kanununun Değişik 14. Madde uygulamaları başlıklı 2014/2 nolu talimatın 19. Maddesi (b) bendi gereği meclisimizin Kamu Yatırımı Kararı alarak söz konusu parselin Canlı Hayvan pazarı yapılmak üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden talep edilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliği ile karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğünün 25.08.2021 tarih 12503 sayılı yazısı incelenerek;  Zübeyde Hanım isminin ilçemizde yer alan bir parka verilmesi konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine komisyonca oy birliği ile karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Bir diğer İmar Komisyonu raporu olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 29.09.2021 tarih 14584 sayılı Plan Notu İlavesi konulu yazısı ile ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar meclisten de oy birliğiyle geçti.

Belediye Meclisinin 01.10.2021 tarihinde yapılan toplantısında komisyona sevk edilen  önerge  incelenerek; Mimar Sinan Mahallesi Mühendis Sokak yanında bulunan park alanına Şah Baba isminin verilmesi konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy  birliği ile karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON KARARLARI OYLANDI

İmar Komisyonu kararlarının oylanmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyon kararları okundu. 01.10.2021 tarihinde yapılan 2021/ Ekim ayı Meclis toplantısında Komisyona havale edilen 2022 Yılı Performans Programının sunulduğu şekliyle kabulüne komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Kapaklı Belediyesi  2022 Mali yılı ve izleyen iki yıla ait Gelir - Gider Bütçe tasarısı ile ilgili Plan ve bütçe komisyonu kararı okunarak komisyonun almış olduğu karar doğrultusunda kapaklı belediyesinin 2022 Yılı bütçesinin 310.000.000 TL olarak belirlenmesine oy birliğiyle karar verildi.

Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Tarife Komisyon kararlarının okunmasıyla devam etti. Mali Hizmetler Müdürlüğünün 24.09.2021 tarih 14371 sayılı yazısı incelenerek; 2022 yılında uygulanacak olan ücret tarifelerinin komisyonca düzenlendiği şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verilmiştir. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan 25.09.2021 tarih 14403 sayılı Elektronik Haberleşme İstasyonları Yer Kullanım Bedeli Ücret Tarifesi konulu yazının görüşülmesine geçildi. Komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Komisyon kararlarının oylanmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, oy birliğiyle alınan kararların hayırlı olmasını diledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.