Kapaklı Mart Meclisleri tamamlandı

Kapaklı Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ikinci oturumla tamamlandı.

Kapaklı Mart Meclisleri tamamlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
06 Mart 2021 Cumartesi 11:38

İlk oturumda komisyonlara havale edilen konular görüşülerek karara bağlandı.
ŞEHİTLERİMİZ İÇİN FATİHA OKUNDU
Açılış öncesi bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Bitlis’te meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 11 askerimiz için üzüntüsünü dile getirdi. Başkan Çetin, “Dün akşam aldığımız acı haberler tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de büyük bir üzüntüyle karşılandı. Şehitlerimiz, yaralılarımız var. Bugün de bir askeri aracın devrilmesi sonucunda yaralı askerlerimizin olduğunu öğrendik.  Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.” dedi.
Ardından şehitlerimiz için Fatiha okundu.
İDLİP ŞEHİDİMİZ NİHAT KARA'NIN ADI PARKTA YAŞATILACAK
Açılış ve yoklamanın ardından İmar Komisyonu raporu oylandı. Türk yazar ve toplum bilimci Ziya Gökalp’in isminin İsmetpaşa Mahallesi 53. Sokak’ta bulunan parka, İdlip şehidimiz Nihat Kara’nın isminin ise Cumhuriyet Mahallesi Tahtacılar Sokak’ta bulunan parka verilmesi konusunda komisyonun aldığı karar oy birliğiyle kabul edildi.
Yanıkağıl Mahallesi 3007. Sokak’ın isminin Kılıçlar Sokak olarak değiştirilmesi konusunda komisyonun aldığı karar oy birliğiyle kabul edildi.
İlçemiz esnaflarından cinayete kurban giden Kader Balcı’nın isminin Atatürk Mahallesi Koru Sokak üzerinde bulunan parka verilmesi konusunda komisyonun aldığı karar oy birliğiyle kabul edildi.
KOMİSYON KARARLARI OYLANDI
İmar Komisyonu raporunun oylanmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyon kararları oylandı. İnönü Mahallesi 1871 nolu parselin satışı konusunda komisyonun aldığı karar oy birliğiyle kabul edildi.
Belediyemiz mülkiyetinde bulunan tarla ve işyerlerinin kiralanması konusunda Plan ve Bütçe Komisyonunun oy çokluğuyla aldığı karar, meclisten de oy çokluğuyla geçti.
Kazak Gölü Mesire Alanı’nda bulunan kır lokantası ve kullanım alanının kiralanması konusunda komisyonun aldığı karar oy birliğiyle kabul edildi.
Türkiye Kalite Derneği’ne üye olunmasını konusunda komisyonun aldığı karar oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem maddelerinin oylanmasının ardından gündem dışı konuşmalar gerçekleştirildi. Konuşmalar sonrasında Başkan Çetin, alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.