Kapaklı müstakil hastane olacak

Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Karaoğlu yaptığı basın toplantısında, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin yeni binasının hizmete girmesinin ardından Kapaklı Devlet Hastanesi’nin müstakil hastane olacağını belirtti

Kapaklı müstakil hastane olacak
07 Eylül 2015 Pazartesi 08:49

NÜFUSA BAĞLI OLARAK SINIFI DEĞİŞEBİLİR

Çerkezköy’de yapımı hala devam eden Çerkezköy Devlet Hastanesi yeni binasının tamamlanmasının ardından Kapaklı Devlet Hastanesi’nin ruhsatında oluşacak değişiklikleri anlatan Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Karaoğlu, “Kapaklı’nın tescili ile ilgili yazışmalar başladı. İzinleri aldık. Hastanelerin sınıflandırmaları var. Biz şuan B sınıfındayız. Kapaklı D sınıfı olarak hastane izinleri yazıldı. Taşındıktan sonra Kapaklı müstakil bir hastane olarak ruhsatlandırılacak. Süreci Bakanlık belirleyecek. Kendi birimleri de farklı olacak. Saray Devlet Hastanesi ile denk olacak. Nüfusa bağlı olarak C grubuna dönebilir, farklı birimler açılabilir.” açıklamalarında bulundu.

“DOĞRU KULLANILIRSA YETERLİ OLUR”

Yeni Devlet Hastanesi’nin Çerkezköy’ün ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamayacağı sorulması üzerine Dr. Karaoğlu, “Doğru kullanılırsa yeterli olur. Şu anki Acil mantığı ile kullanırsanız yetmez. Şu an itibariyle 200 yatak, her oda 2 kişilik hale gelebiliyor. 250’ye çıkabiliyor. İlk etapta bizim ihtiyacımızı rahatlıkla karşılıyor. 52 oda tek kişilik, 77 oda çift kişilik, bunların içinde de 4 mahkum yatağı bulunuyor.” diye cevap verdi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.