Kapaklı Ocak Ayı Meclis Toplantısı Tamamlandı

Kapaklı Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Ocak ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu pandemi tedbirleri kapsamında Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kapaklı Ocak Ayı Meclis Toplantısı Tamamlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
09 Ocak 2021 Cumartesi 12:00

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Başkanlığı’nda yapılan ikinci oturumda, ilk oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonuna havale edilen konular görüşülerek, karara bağlandı.
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLEN KARARLAR GÖRÜŞÜLDÜ
Açılış ve yoklamanın ardından Ocak ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen konuların görüşülmesiyle başladı. Ardahan iline bağlı Çıldır Belediyesi’nin belediyemiz ile dostane ilişkileri arttırmak, sosyal ve ekonomik bağları pekiştirmek amacıyla kardeş belediye olmasına yönelik almış olduğu 07.12.2020 tarih 56 nolu meclis kararına istinaden Çıldır Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisinin kurulmasına ve bu doğrultuda yapılacak işlemler için Belediye Başkanına yetki verilmesinin uygun olduğuna dair komisyonca oy birliği ile alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesinin 7. fıkrasına istinaden görevlendirilen Belediye Meclis Üyesi Başkan yardımcılarına 2021 mali yılında belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin üçte ikisi oranında aylık ödenek verilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliği ile alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
5393 sayılı Belediye Kanununun 25. maddesinin 3. Fıkrası gereğince 2021 mali yılında Denetim komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenlere (1.000), kamu personeli dışındaki diğer uzman kişilere (2.000) gösterge rakamının Devlet memurlarına uygulanan aylık katsayıyla çarpımı sonucu bulunacak miktarı günlük ödenecek tutar olarak belirlenmesinin uygun olduğuna oy birliği ile alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
5393 sayılı Belediye Kanununun 51. maddesi gereğince belediyemizde çalışan zabıta memurlarına verilecek olana fazla çalışma ücretinin 2021 mali yılı Merkezi Yönetim Bütçe kanununda belirlenen üst sınırın verilmesinin uygun olduğuna oy birliği ile alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis toplantısı Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 21/12/2020 tarih E.18792 sayılı Huzur Hakkı konulu yazının görüşülmesiyle devam etti. Komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sunulan 28.12.2020 tarih 19218 sayılı Çalışma Yönetmeliği konulu yazısının görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili komisyonca oy birliği ile alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. Spor İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 29.12.2020 tarih 19315 sayılı Çalışma Yönetmeliği konulu yazısının görüşülmesine geçildi. Kapaklı Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Dair Yönetmeliğin uygun olduğuna oy birliği ile alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
BAŞKAN ÇETİN’E YETKİ VERİLMESİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Spor İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 29.12.2020 tarih 19328 sayılı Belediyemiz görev ve yetki alanı içerisinde bulunan amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım konulu yazısının görüşülmesine geçildi. 2021 yılı için amatör spor kulüpler arası yardım tutarlarını belirlemek üzere belediye başkanına yetki verilmesinin uygun olduğuna dair komisyonca oy birliği ile alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 30.12.2020 tarih 19411 sayılı Görev ve Çalışma Yönetmeliği konulu yazısının görüşülmesine geçildi. Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğin uygun olduğuna dair komisyonca oy birliği ile alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından sunulan 30.12.2020 tarih 19414 sayılı Görev ve Çalışma Yönetmeliği konulu yazısının görüşülmesine geçildi. Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğin uygun olduğuna dair komisyonca oy birliği ile alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan 31.12.2020 tarih 19489 sayılı Sosyal Hizmetler ve Yardım Esasları Yönetmeliği konulu yazısının görüşülmesine geçildi. Kapaklı Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Yardım Esasları Yönetmeliğinin uygun olduğuna dair komisyonca oy birliği ile alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan 31.12.2020 tarih 19490 sayılı Aşevi Yönetmeliği konulu yazısının görüşülmesine geçildi. Kapaklı Belediyesi Aşevi Yönetmeliğinin uygun olduğuna dair komisyonca oy birliği ile alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 31.12.2020 tarih 19557 sayılı Yazı İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği konulu yazısının görüşülmesine geçildi. Kapaklı Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğin uygun olduğuna dair komisyonca oy birliği ile alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
CHP Grubu tarafından sunulan önergenin görüşülmesine geçildi. İçişleri Bakanlığının 18.11.2020’de aldığı ve 20.11.2020’de yürürlüğe giren kararlarına istinaden pandemi süreci dolayısıyla iş yeri kapanan ve paket servisi yapmayan işletmelere bir defaya mahsus olmak üzere 3.000 TL ödeme yapılmasının ayrıntılı olarak incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliği ile karar verildi.
İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLEN KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ
Ocak ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu İmar Komisyonuna havale edilen konuların görüşülmesiyle devam etti. Karaağaç Mahallesi, 1/5000 ölçekli Köy İçi Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Köy İçi Uygulama imar planında bulunan 294 ve 295 adalara arasında kalan Park, Yol ve Otopark Alanının; Park, Yol ve Sosyal Tesis Alanına dönüştürülmesine yönelik plan değişikliğini içeren önerge görüşüldü. İmar Plan Tadilatının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planların büyükşehir belediye meclisince birlikte görüşülerek karara bağlanmasının uygun olduğuna komisyonca oy çokluğu ile karar verildi.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 30.12.2020 tarih 19348 sayılı Plan Notu İlavesi yazısının görüşülmesine geçildi. Komisyonca oy çokluğu ile karar verilen söz konusu madde meclisten de oy çokluğuyla geçti.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.