Kapaklı-Saray Yolu 2017’de tamamlanacakmış

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in son 2 yılda Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda defalarca dile getirdiği, vermiş olduğu soru önergeleriyle akıbetini sorduğu Kapaklı-Saray arasındaki duble yol ile ilgili nihayet bir açıklama geldi. Önergeye yanıt veren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2012 yılında başlanılan yolun 2017 yılında tamamlanacağını söyledi

Kapaklı-Saray Yolu 2017’de tamamlanacakmış
01 Ocak 2015 Perşembe 10:34

 CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in son 2 yılda Genel Kurul’da defalarca dile getirdiği, vermiş olduğu soru önergeleriyle akıbetini sorduğu Kapaklı-Saray arası duble yol ile ilgili nihayet bir açıklama geldi. 2009 yılında ihaleye çıkarılan ve yüklenici firmanın işi zamanında bitirememesi nedeniyle ihalesi fesholan yol 16 Mart 2012 yılında yeniden ihaleye çıkarılmıştı.

116 GÜNDÜR ÇALIŞMA YOK

İkinci kez yapımına başlanan yolun 2012 yılının Temmuz ayında yolun 7 km’lik bölümünde çalışmalar başlamış, Ancak, yaşanan sel felaketinden sonra, yolda ciddi hasarlar meydana gelmiş, tekrar onarım çalışmaları yapılmıştı. Bu yılın Ağustos ayında altyapı çalışmalarının tamamlandığı yerlerde Devlet Karayolları ekipleri tarafından asfaltlama çalışması başlatılmış ancak çalışmalar yeniden durmuştu. Çok sayıda ölümlü kazaya neden olan yolda 116 gündür çalışmanın olmaması, yetkililerin konuya ilgisiz olması Tekirdağlıları isyan etme noktasına getirmişti.

2017’DE BİTİRİLECEKMİŞ!

Yüceer’in konuyla ilgili vermiş olduğu 3. Soru önergesine nihayet yanıt geldi. Önergeyi yanıtlayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2012 yılında başlanılan yolun, 2017 tarihinde bitirileceğini söyledi. 52.011.816 TL bedelli projenin toplam uzunluğunun 17 kilometre olduğunu bildiren Yılmaz, 2013 yılı sonu itibariyle 2 kilometresinin bitirildiğini kaydetti. Yılmaz, “2014 yılı hedeflerine ulaşıldığında projenin tamamından geriye kalan 5 kilometrelik BY-SK’nın ise 2017 yılında tamamlanması hedeflenmektedir” dedi.

PARALAR NEREYE GİDİYOR?

Önerge yanıtını değerlendiren Yüceer, “Hemşerilerimizin feryadını Genel Kurul’a taşıdık. Defalarca sorduk, dile getirdik, nihayet yetersiz de olsa bir açıklama alabildik. 2002 yılından bugüne kadar AKP Hükümeti 61,2 milyar dolarlık özelleştirme uygulaması gerçekleştirdi. ‘Bu paralar nereye gidiyor?’ diye sorduğumuzda biz sürekli aynı cevabı aldık: ‘Duble yol yapıyoruz.’ Ama görüyoruz ki duble yol yapılmıyor. Eğer öyle olsa, Kapaklı-Saray arasında uzunluğu sadece 17 kilometre olan duble yol yapılırdı. Tekirdağlı hemşerilerim yol çilesi çekip, böyle perişan olmazdı. Ölümlü kazalar yaşanmazdı. AKP döneminde bir diğer adıyla talan adını alan özelleştirmelerden gelen paraların havuza aktarıldığını artık herkes biliyor. Ancak bu havuz iktidarın havuzu olduğu için güzel Tekirdağımız bundan yararlanamıyor. Tekirdağlıların artık beklemeye tahammülü yok. Hemşerilerim yolun bir an önce bitirilmesini talep ediyor” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fuat avni - 10 yıl önce
sayın chp li vekil fevzipaşalı adıyla yazdım görmedin u gün fuat avni diye yazıyorun belki ilgini çeker. belediyeye bazı sorular soruyoruz bakıyorum sizi hiç ilgilendirmiyor.çok iyi niyetle duymadığınızı düşünerek tüm chp ilgili ve yetkililere soruyorum. 1- ramazan ayında dağıtılan erzak paketleri kimden, kaça alındı,bu şirket çerkezköy de hangi esnafa mal veriyor,belediyeye paketleri verirken bu esnafa komisyon verdi mi?2-atatürk caddesi orta refüj boyama işi kaça bölündü ,boyama işini kimler kaç bin liraya yaptı .işi alanlar boyaları kimden aldı?3-teski nin çerkezköydeki kazı işlerini neden hep aynı müteahhit yapıyor,aylık teski ye kaç bin liralık fatura kesiyor,bu kişi chp üyesimidir?bu güne kadar chp li yetkililer sorulara cevap veremedi bu soruların cevabını yetkililerden öğrenin ve kamuoyu ile paylaşın ki akp den farkınız olsun.yoksa değişen bir şey yok ha akp,ha chp.ha vahap,ha ali..