Kapaklı’da 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü ilçemizde bir dizi programla kutlandı. Çelenk sunma töreninin ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin muhtarlar ile belediye teras kafede bir araya geldi. Akşam ise Kapaklı Belediyesi tarafından muhtarlar ve aileleri düzenlenen yemekte ağırlandı.

Kapaklı’da 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
20 Ekim 2021 Çarşamba 10:39

ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ülkemiz genelinde olduğu gibi Kapaklı'da da çelenk sunma töreni düzenlendi. Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törene Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, siyasi parti temsilcileri, Muhtarlar Derneği Kapaklı Temsilcisi Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz ve mahalle muhtarları katıldı.

Muhtarlar Derneği Kapaklı Temsilcisi Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz tarafından muhtarlık çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

BAŞKAN ÇETİN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELEREK TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Çelenk sunma töreninin ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin,Kapaklı'da görev yapan 14 mahalle muhtarını Kapaklı Belediyesi teras kafede ağırladı. Kentimizde devam eden çalışmalar ve projeler hakkında muhtarları bilgilendiren Başkan Çetin, muhtarların talep ve isteklerini dinledi. Muhtarların, kamu ile vatandaş arasında köprü görevi gördüğünü ifade eden Başkan Çetin, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, sorunlarını yerinde tespit ederek yetkili makamlara ileten, takibini yaparak çözümüne katkı sağlayan muhtarlarımız, demokrasimizin vazgeçilmez bir aktörü, mahallelerimizde ve köylerimizde devletimizin talepleri gören gözü, işiten kulağıdırlar. Şehrimize hizmet sürecimizde en güzel çalışmaları yapmak amacıyla el ve gönül birliği, karşılıklı istişare ile çalışmalarımızı sürdürdüğümüz siz kıymetli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve başarılı görevler temenni ediyorum.” dedi.

MUHTARLAR VE AİLELERİ YEMEKTE AĞIRLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçemizde görev yapan 14 mahalle muhtarı ve kıymetli aileleri Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen akşam yemeğinde ağırlandı. Yemeğe Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanvekili Mustafa Sandıkçı, belediye başkan yardımcıları, kamu kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve aileleri katıldı.

“ONUR VE GURUR DUYUYORUM”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muhtarlar Derneği Kapaklı Temsilcisi Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz yaptı. Muhtar Dilsiz, “Geçmişi 1829 yılına, 2. Mahmut dönemine dayanan bir kurumda görev yapmaktan diğer muhtar arkadaşlarım gibi onur ve gurur duyuyorum. Bu makamlara bizleri seçen mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. İlçemizde görev yapan 14 muhtarımıza özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda hep yanımızda olan, bizleri yalnız bırakmayan Kaymakamımız Bayram Sağır’a, Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi bozmasın. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Muhtar Dilsiz’in ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Semih Sönmez, Kapaklı Belediyesi olarak her zaman muhtarların yanında olmaya devam edeceklerini ifade ederek, muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.

“MUHTARLARIMIZ BİZİM ELİMİZ, AYAĞIMIZ”

Programda son konuşmayı Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır yaptı. Muhtarlık müessesesinin Osmanlı dönemine dayandığını ve muhtarların doğrudan demokrasinin en bariz örneklerinden biri olduğuna vurgu yapan Kaymakam Sağır, “İdareci olarak muhtarlarımız bizim elimiz, ayağımız. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Görev sürelerinde başarılar diliyorum. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Kapaklı Belediyesi tanıtım ve faaliyet video gösterimi gerçekleştirildi. Yemeğin ardından Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve Kapaklı Belediye Başkanvekili Mustafa Sandıkçı tarafından muhtarlara hediye seti takdim edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.