Kapaklı’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul etmesi dolayısıyla her yıl 24 Kasım tarihinde kutlanan Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Kapaklıda da kutlandı.

Kapaklı’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
24 Kasım 2022 Perşembe 22:47

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde devam eden programda öğrencilerin sergilediği tiyatro gösterisinde Tekirdağlı şehit öğretmen Neşe Alten anıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz tarafından müdürlük çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Kutlama programı Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Programa Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Ulutürk, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevri Bayram, siyasi parti ilçe temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından adaylık süreci tamamlanan öğretmenler hep birlikte yemin etti.

Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle hazırladıkları oratoryonun ardından şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz tarafından ödülleri verildi.

Ödül törenin ardından Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin korosu büyük beğeni ile izlendi. Programın finalinde şehit öğretmen Neşe Alten anısına hazırlanan tiyatro gösterisinde ise duygu dolu anlar yaşandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.