Kapaklı’da ‘360 Derece Görüntü Alım Teknolojisi’ Çalışmaları Başladı

Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından şehrin yol ağı ve imar planları, 360 dereceli panoramik fotoğraflama tekniği ile kayıt altına alınıyor.

Kapaklı’da ‘360 Derece Görüntü Alım Teknolojisi’ Çalışmaları Başladı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
27 Mayıs 2022 Cuma 10:48

Kapaklı Belediyesi, yenilikçi ve teknolojik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Kapaklı’nın tüm sokakları panoramik olarak kayıt altına alınıyor.

Kapaklı’nın yol ağını 360 derecelik panoramik fotoğraflama tekniği çalışmalarına Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de katıldı. Belediye Başkanı Çetin, Kapaklı Belediyesi’ne bir yeniliği daha kazandırdıklarını ifade ederek, ‘360 Derece Görüntü Alım Teknolojisi’ ile daha verimli planlama yapılacağını vurguladı.

“ZAMANDAN TASARRUF EDİLECEK”

Başkan Çetin, çalışmalar sırasında şu ifadelere yer verdi: “Kapaklımızın yol ağını 360 derece panoramatik olarak fotoğraflayarak ölçümlüyoruz ve bunu kayıt altına alıyoruz. Bunun sayesinde sahaya inmeden personelimiz web ortamında hangi sokakta, hangi caddede, ne kadar genişlikte yolumuz var, kaldırım genişliğinden, bordür taşların genişliğine kadar hepsini internet ortamında görebilecek. Sokaklarımızdaki tabelaların ebatlarını dahi bu sistemle görebileceğiz. Bu sistemle zamandan tasarruf edeceğiz, daha verimli planlama yapılabilecek, kaldırım boyunu, yolun genişliğini, bozuk olan yerlerinde ölçülerini personelimiz internet ortamından ölçüp değerlendirecek. Bu sistemi İmar ile entegre ederek ilgili parsellerin imar durumu ile ilgili de verilerin çalışmasını sahaya inmeden planlanmasını sağlayacak. Bu şekilde bir yeniliği daha Kapaklı Belediyesi’ne kazandırmış olacağız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.