Kapaklı’da Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da kutlama töreni düzenlendi. Kapaklı İlçe stadyumunda düzenlenen tören renkli görüntülere sahne oldu.

Kapaklı’da Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
29 Ekim 2022 Cumartesi 20:10

Cumhuriyetin ilan edilişinin 99’uncu yıldönümü nedeniyle önceki gün düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreninin ardından kutlamalar saat 10.00’da Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in tebrikleri kabul etmesi ile başladı.

Cumhuriyet Bayramı kutlama programına Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in yanı sıra , Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Ulutürk, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Cumhuriyet Bayramı ve Kapaklı’nın kurtuluş yıl dönümü kutlamaları Kapaklı İlçe Stadyumu’nda devam etti.

ÖĞRENCİLERİ SELAMLADILAR

Tören alanı girişinde Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ile birlikte tüm okulları tek tek selamlayan Kaymakam Bayram Sağır öğrencilerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından program okulların tören alanından geçişleri ile devam etti.

Geçit töreninin ardından Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

Sağır’ın konuşmasının ardından Sanayiciler İlkokulu öğrencilerinin gösterisi ve Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi de büyük beğeni ile izlendi.  Oktay Sinanoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Berra Ustaoğlu ‘Akdeniz’e doğru’, Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencisi Ertuğrul Geçit ‘ Cumhuriyet Destanı’ şiirini okurken, yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Oktay Sinanoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Hayrunnisa Çataloğlu’na, ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Nazmiye Seyfettin Koçak Ortaokulu öğrencisi Burak Eren Akman’a, İlkokullar arası düzenlenen resim yarışmasında birinci olan İrfan Fatma Mandalı İlkokulu öğrencisi Çağdaş Erdem Bal’a ödüllerini Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır takdim etti. Liseler arası kompozisyon yarışmasında ikinci olan Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Rahman Kavalar’a, ortaokullar kategorisinde ikinci olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Nehir Vatansever’e, ilkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında ikinci olan Karaağaç İlkokulu öğrencisi Ada Su Balan Tekin’e ödüllerini Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin takdim ederken, liseler arası kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğbanur Aydın’a, ortaokullar arası şiir yarışmasında üçüncü olan Bahçeağıl Ortaokul öğrencisi Berrak Şener’e, ilkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında üçüncü olan Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Zeynep İrem Gürten’e ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz takdim etti.

BAYRAK FİNALİ GÖRSEL ŞÖLEN SUNDU

Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu bayrak final gösterisini sunulması ile program son buldu. Sunulan Bayrak final gösterisi büyük alkış aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.