Kapaklı’da Gençler 19 Mayıs Gençlik Şöleni’nde Doyasıya Eğlendi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Şöleni ile coşkuyla kutlandı

Kapaklı’da Gençler 19 Mayıs Gençlik Şöleni’nde Doyasıya Eğlendi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
21 Mayıs 2022 Cumartesi 11:09

Çeşitli yarışmalar ve etkinlikler, Bayrak Yürüyüşü, Emrah Meloğlu ve DJ Çağrı Baki konserlerinin düzenlendiği şölende gençler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşku içerisinde kutladı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de gençler ve vatandaşlarla bir araya gelerek hem heyecanlarına ortak oldu hem de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü Kapaklı Belediyesi tarafından Bülent Ecevit Parkı’nda düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Şöleni ile kutlandı. Spor parkuru, koşu yarışı, top sektirme, dart oyunu, masa tenisi ve bilek güreşi yarışmalarının düzenlendiği yarışmalara çok sayıda genç katıldı.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de etkinlik alanını gezerek gençlerle bir araya geldi. Düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere madalya ve hediyeleri de takdim edildi.

19 Mayıs Gençlik Şöleni saat 20.00’da belediye meydanında başlayan ve Bülent Ecevit Parkı’nda sona eren Bayrak Yürüyüşü ile devam etti. 7’den 70’e binlerce vatandaş, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde ellerinde şanlı Türk bayrağımız ile yürüdü.

“19 MAYIS 1919’UN 103’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ İLE ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZI KUTLAMANIN GURURUNU VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Şölen coşkusu, binlerce vatandaşın katılımıyla Bülent Ecevit Parkı’nda bulunan konser alanında devam etti. Burada Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin alanı dolduran vatandaşlara hitap etti. Başkan Çetin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşımızı başlattığı, milli mücadelemizin ve ulusumuzun bağımsızlığı için milat olan 19 Mayıs 1919’un 103’üncü yıl dönümü ile Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919 tarihi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a ayak basarak Anadolu’da Milli Mücadeleyi başlattıkları, milletimizin umutlarının yeşermeye başladığı, Türk halkının bağımsızlıktan ve özgürlükten en zor şartlarda bile vazgeçmediği, anlamlı bir gündür.  Gazi Mustafa Kemal’in, 19 Mayıs 1919’u Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan etmesi, Türkiye gençliğine duyduğu güvenin bir göstergesidir. Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ diyerek 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimizin ülkemizi her alanda daha ileri seviyelere taşıyacağına olan inancımız tamdır. Bu değerli emaneti yaşatmak ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Bizler de Kapaklı Belediyesi olarak gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak için sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif birçok projeyi hayata geçiriyor, gençlerimizi her alanda destekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türk milletinin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramını kutluyorum.” diye konuştu.

“KAPAKLI HALKI EN İYİSİNİ HAK EDİYOR”

Konuşmasının devamında Kapaklı’nın genç bir ilçe olduğunu ve 30 bin gencin yaşadığını ifade eden Başkan Çetin, “Göreve geldiğimizden bu yana ilçemizde eğitim camiası önemli atılımlar içerisinde ve önemli başarılar elde ediyor. Her gün bir başarıyı gençlerimiz bizlere yaşatıyor. Hepsinden Allah razı olsun. LGS birincileri, Avrupa şampiyonları, profesyonel futbolcular ilçemizden çıkıyor. Yakın zamanda yarı olimpik yüzme havuzunun temelini atacağız. Yüzme branşında da sporcularımızı inşallah Kapaklı’dan yetiştireceğiz. Tenis sahamızın yanına biri açık biri kapaklı olmak üzere 2 tenis sahası daha yaparak gençlerimize tahsis edeceğiz. İnşallah teniste de başarılı gençlerimiz çıkacak. Atatürk Kültür Merkezimiz arı kovanı gibi çalışıyor. Tiyatro kulüplerimiz ile Kapaklı’nın adını Diyarbakır’da duyurduk. Biliyoruz ki Kapaklı halkı en iyisini hak ediyor.” ifadelerini kullandı.

EMRAH MELOĞLU VE DJ ÇAĞRI BAKİ SAHNE ALDI

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından sahne alan şarkıcı Emrah Meloğlu sevilen şarkılarıyla, DJ Çağrı Baki ise performansıyla alandakileri coşturarak, unutulmaz anlar yaşattı. Gençler, şarkılar ve müzik performansıyla gönüllerince eğlendi.

ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ

19 Mayıs Gençlik Şöleni kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ve hediye çekilişinde hak kazanan toplam 81 kişiye çeşitli hediyeler takdim edildi. Hediyelere Hülya Bayan Kuaförü, Emsey Yapı, Saray Unlu Mamülleri, Emin Giyim, Vona Ayakkabı, Flaş Erkek Kuaförü, Şehzade Kebap Pide Salonu, Lezzet Sarayı, Bülent Ecevit Sosyal Tesisleri, Kurtuluş Mobilya, Pest Group sponsor oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.