Kapaklı’da Ulu Önder törenle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 83'üncü yılında tüm yurt ve dünyada olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen törenle anıldı.

Kapaklı’da Ulu Önder törenle anıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Kasım 2021 Çarşamba 12:53

Anma töreni Atatürk Anıtı'na çelenk sunma ile başladı. Atatürk Anıtı'na Kapaklı Kaymakamlığı ve Kapaklı Belediyesi çelenginin sunulmasının ardından saat 09:05’te 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Siren sesleri eşliğinde tüm ilçe 2 dakika boyunca Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

“RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Anma töreni Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen program ile devam etti. Burada yapılan etkinlikte Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Aykut Bakar günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Bakar, “Bugün burada Kurtuluş savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83. yıl dönümü münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onunla birlikte ahirete irtihal etmiş tüm kahramanlarımızı, gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Milli mücadele zaferimiz bütün işgal ve sömürge altındaki coğrafyalar özelinde kazanılmış zaferdir. Bu zaferimiz akabinde ülkemiz tam bağımsızlığını ilan ederek Cumhuriyet’i kurmuştur. Cumhuriyet Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük mirastır. Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

ORATORYO VE KORO DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Program Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği 10 Kasım özel oratoryosu ve koro gösterisi ile devam etti. Gösteri, protokole ve davetlilere duygu dolu dakikalar yaşattı. Gösterilerin ardından 10 Kasım konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildikten sonra anma etkinlikleri sona erdi.

Törene Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.