Kapaklı’da Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Kapaklı Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi ilk toplantısı 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından yeniden Kapaklı Belediye Başkanı olarak seçilen Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi.

Kapaklı’da Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
13 Nisan 2024 Cumartesi 21:38

Atatürk Kültür Merkezinde yapılan Kapaklı Belediye Meclisi 2024 yılı Nisan ayı olağan toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in konuşması ile başladı. Yeni meclisin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Çetin, “Halkımızın hür iradesiyle oluşmuş yeni meclisimizin hayırlı olmasını diliyorum. Yeni dönemde görev alan tüm meclis üyelerimize önümüzdeki 5 yıl boyunca ilçemize kazandırılacak olan hizmetlerde katkı vermeleri ve ilçemize değer katmaları yönünde başarılar diliyorum.” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ OKUNDU

Başkan Çetin’in birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasının ardından açılış ve yoklama yapıldı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Gündem maddelerinin okunmasının ardından Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 05.04.2024 tarih 69207 sayılı Meclis Toplantılarının sesli ve görüntülü kaydedilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

KATİP ÜYE VE MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİLDİ

Belediye Meclisi Başkanlık Divanında iki yıl görev yapmak üzere Divan Katibi üyeleri seçildi. Gizli oy ile yapılan seçim sonucunda meclis üyeleri Emre İldiz ve Sevgi Aksoy divan katibi üyeliğine seçildi. Ardından yapılan gizli oylama ile Meclis Birinci Başkanvekilliğine Metin Kanat, İkinci Başkan Vekilliği görevine ise Ruhi Özden seçildi.

ENCÜMEN ÜYELERİ BELLİ OLDU

Nisan ayı meclis toplantısı encümen üye seçimi ile devam etti. Gizli oylama ile yapılan seçim sonucunda Encümen üyeliğine Güven Türüt, Emre İldiz ve Rafet Öztürk seçildi.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Encümen seçiminin ardından komisyon üyelerinin seçimine geçildi. Komisyonların beş üyeden oluşması oy birliğiyle kabul edildi. Açık oylama ile yapılan seçimler neticesinde İmar Komisyonuna Metin Kanat, Rafet Öztürk, Mahmut Dağlı, Seçkin Dilsiz ve Sertif Kanat, Plan ve Bütçe Komisyonuna Sevgi Aksoy, İsmail Akdaş, Bekir Atak, Ersin Yavuz ve Cengiz Gezer, Tarife Komisyonuna ise Barış Özek, Ruhi Özden, Servet Adıgüzel, İbrahim Arslan ve Öner Vardar seçildi.

ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA MECLİSİ VE MURAKABE HEYETİ ÜYELERİ BELİRLENDİ

Komisyon üyelerinin belirlenmesinin 4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanunun 4.maddesi gereğince ilçe sınırları içerisinde ziraat ile meşgul bulunanlar arasından Çiftçi Malları Koruma Meclisine asil ve yedek üyeler seçildi. Ertürk Çamurlu, Nusret Saraç, Sermet Sarıca, Zafer Çelebi ve Yücel Başaran asil üye, Kenan Çelik, Ahmet Çakır, Ekrem Çelebi, İsmet Terzi ve Selami Şirin yedek üye olarak seçildi.

Çiftçi Malları Murakabe Heyetine ise İlhami Özkan, Burhan Küçükişcan, Yener Atalay, Nevzat Yenici ve Mehmet Yıldırım asil üye, Taner Diril, Hüseyin Kara, Salih Er, Cevat İbiş ve Erkan Kesik yedek üye olarak seçildi.

KAPAKLI OSB MÜTEŞEBBİS HEYET ÜYELERİ SEÇİLDİ

Marmara Belediyeler Birliği asil üyeliğine Hakan Değirmenci, yedek üyeliğine Metin Kanat’ın seçilmesinin ardından Kapaklı OSB Müteşebbis Heyetinde görev yapacak üyeler belirlendi. Mustafa Çetin, Çağlar Bütün, Halil Yıldırım, Nusret Güvercin ve Bekir Atak asil üye olarak, Sevgi Aksoy, Güven Türüt, Ruhi Özden, Barış Özek ve Servet Adıgüzel ise yedek üye olarak oy çokluğuyla seçildi.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcılarına ödenecek aylık ödenek ile meclis başkan ve üyelerine ödenecek huzur hakkının belirlenmesini içeren gündem maddeleri oy çokluğuyla kabul edildi.

Sosyal denge tazminatı sözleşmesi görüşmelerine başlanması ve mutabakat sağlanması halinde sözleşmeyi imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin on beşinci maddesini içeren hisse satışı konusu oy birliğiyle gerçekleştirilirken, ardından 2023 yılı faaliyet raporu okundu. 2023 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Nisan ayı meclis toplantısı 2023 yılı denetim komisyonunun okunarak meclisin bilgisine sunulmasıyla sona erdi. Başkan Çetin, alınan kararların hayırlı olmasını diledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.