Kapaklı’ya değer katacağız

Karaağaç Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Özkan Yücel, büyükşehir yasası ile birlikte gerçekleşecek birleşmeye değinirken, Karaağaç’ın Kapaklı’ya birçok yönden değer katacağını dile getirdi. Yücel, yaptığı konuşmada, Karaağaç’taki bazı imar alanlarının tüm belde ve köylere eşit mesafede ve el değmemiş bir durumda olduğuna dikkat çekerek, kamu kurum ve kuruluşları için en uygun alanın söz konusu yerler olduğunu söyledi. Yücel, konuşmasında ayrıca, 2012 yılı faaliyetleri ve 2013 yılındaki projelerle ile ilgili de bilgi verdi

Kapaklı’ya değer katacağız
10 Ocak 2013 Perşembe 08:40

Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel, 2013 yılının ilk Meclis Toplantısı’nın ardından Kapaklı ile birleşme konusu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, Belediyenin 2012 projeleri ve 2013 hedeflerine de değindi.
KAMU KURUM VE KURULUŞLARI İÇİN EN UYGUN BÖLGE
Karaağaç olarak, birleşmeyle birlikte Kapaklı’ya değer katacaklarını dile getiren Özkan Yücel, özellikle kendilerinden önceki belediyenin yapmış olduğu imarla birlikte, çarpık kentleşmenin olmadığı ve kamu kurum kuruluşlarının bir arada olduğu bir alan yaratılabileceğine vurgu yaparak,  "1200 metrekarelik parsellerle, 4-6 katın yapılabileceği imar planı bölge için çok avantajlı. Bölge tam olarak orta noktada. Kapaklı’ya, Karaağaç’a ve köylere eşit uzaklıkta yer alıyor. Kamuya ait alanları değerlendirme açısından resmi kurum ve kuruluşların bu alana yapılması her açıdan uygun olacaktır. Başka bir bölgede sıkışmaya gerek yok. Bölge bakir bir bölge. Altyapı sorunlarını halledip bu şekilde değerlendirebiliriz" cümlelerine yer verdi.
SADECE DEVLETE BORCUMUZ VAR
Konuşmasında, Belediyenin maddi durumu hakkında da bilgi veren Yücel, şu an sadece devlete borçlarının olduğunu belirtirken, bu konuda yapılanmalarının devam ettiğini söyledi.
LİSE OLMASA BİLE ORTAOKUL YA DA ANAOKULU OLACAK
Yücel, yapılan projeler hakkında da bilgi verirken, hayata geçiremedikleri projelerin başında Meslek Lisesi’nin geldiğine dikkat çekerek, "Hesapta şu an tahmini olarak 196 bin 500 TL var. Ay sonunda 8 bin TL daha gelecek. Yaklaşık olarak 200 bin TL civarında para hazır durumda. Vali ile temel atma konusunu görüşebiliriz. Eğer lise olmazsa bir ilkokul ya da anaokulu yapıp paranın Karaağaç’ta kalmasını istiyoruz" diye konuştu. 
KÖPRÜ PROJESİ DE VAR
Yücel ayrıca, çift yönlü bir köprü projelerinin de olduğunu belirterek, yakında tamamlanacağını söyledi.
KALAN SÜREDE TÜM PROJELERİ BİTİRMELİYİZ
Ardından, beldelerin kapanması için kalan 15 aylık süre içinde birlik ve beraberlik çağrısı yapan Yücel,
"Bu sürede, yapamadığımız projeleri yapma zamanıdır. Haziran ayından itibaren ruhsatını verdiğimiz her evin yolu ve alt yapı sıkıntısı da ortadan kalkacak. Yol yapımı, çevre düzenlemesi, mezarlık işleri ile ilgili tüm çalışmalarımızı yaptık" ifadelerine yer verdi.
KAPAKLI’YA DEĞER KATACAĞIZ
Karaağaç’ın Kapaklı’ya büyük değer katacağına bir kez daha vurgu yapan Yücel, "Özellikle hızlı demir yolu ve gümrük alanı yeni kurulacak ilçeye çok büyük değer katacağız" dedikten sonra, Belediyenin 2012 yılı içinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgilendirmede de bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.